CHP'de Köşk seferberliği

CHP'de Köşk seferberliği

CHP, cumhurbaşkanlığı seçimine parti örgütlerini hazırlamak için 20 yerde “bölge toplantıları” düzenleme kararı alırken, yurtiçi ve yurtdışı sandık kurulu üyeleri ve müşahitler için ise “rehber” kitapçık hazırlıyor.

 

CHP’nin seçim işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, bölge toplantılarının 1 Haziran’da Ankara ile başlayacağını belirterek, ilk kez yapılacak cumhurbaşkalığı seçimi ile ilgili hem örgütleri bilgilendireceklerini hem de izlenecek çalışma yöntemini belirleyeceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı seçimi için Türkiye ilk kez “sandık başına” gitmeye hazırlanırken, CHP yönetimi de parti örgütlerini seçim çalışmaları için hazırlamak üzere bölge toplantılarını başlatıyor. CHP yönetimi, 20 bölgede il, ilçe başkanları, il kadın ve gençlik kollarının katılımıyla 1 Haziran’da bölge toplantıları başlatacak. Bu kapsamda birbirine yakın illerin yöneticileri birlikte toplantılara katılıcak. Örneğin Ankara’daki bölge toplantısına Kırıkkale ve Yozgat il yöneticileri de katılacak. CHP Genel Başka Yardımcısı Tezcan, yurttaşların ilk kez cumhurbaşkanlığı seçimi deneyimi yaşayacağına dikkat çekerek, bu konuda parti örgütlerinin bilgilendirileceğini ve izlenecek strateji konusunda bilgilendirme yapılacağını söyledi. Bölge toplantılarının yanı sıra hem yurtiçi, hem de yurtdışı seçmen için ayrı ayrı “sandık kurulu görevlileri ve müşahit rehberi” hazırladıklarını belirten Tezcan, görevlilerin seçim sürecinin başlangıcından, oy vermenin tamamlanması ve oy sayımına kadar bu rehberlerle ayrıntılı olarak bilgilendirilmesinin hedeflendiğini ifade etti.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Siyaset heyecan, inanmışlık, kararlılık işidir. Heyecanınızı asla kaybetmeyin” sözünün yer aldığı rehberlerde, Tezcan’ın da sunuş yazısı yer alıyor. Tezcan, toplam seçmenin yüzde 5’ini yurtdışında yaşayanların oluşturduğuna dikkat çekerek bu rakamın seçim sonuçlarını etkileyecek yükseklikte olduğunu belirtti. Tezcan, şu görüşlere yer verdi:

“Öte yandan yurtdışında kullanılan oyların sayım ve dökümü Türkiye’de yapılacağından, saklama ve taşıma sırasında alınacak güvenlik önlemleri ayrı bir önem taşımaktadır. Bütün bu süreç birlikte ele alındığında, partililerimizin seçim sürecine etkin bir şekilde katılması zorunlu olmaktadır. Seçim ve sandık kurullarının oluşumundan, seçmen kütüklerinin güncellenmesine, oy kullanma işlemlerinden, şikâyet ve itirazlara kadar her aşamada seçimin güvenli bir şekilde yürütülebilmesi için partimize ve üyelerimize büyük görev düşmektedir. Partimiz, ilçe seçim kurulları ile sandık kurullarında üye ve sandık başlarında gözetmen bulundurma hakkına sahiptir. Bu rehber, sandık kurul üyeleri ve gözlemcilerimizin oy kullanma sırasında ve öncelikle dikkat edecekleri konuları içermektedir. Unutulmamalıdır ki, sandık başında, oy kullanma, sayım ve döküm sırasında yapılması gereken müdahalelerin zamanında yapılmış olması, sonra da yapılacak itirazların sonuç vermesi için en önemli adımdır.”

Tezcan, bu nedenle sandık görevlileri ve örgüt yöneticilerinin kitapçığı, seçim sonuçlanana kadar “başucu kitapçığı” yapmalarını istedi. Rehber kitapçıklarda, cumhurbaşkanlığı seçimi mevzuatından yurtdışında kurulacak sandık yerleri ve sandık sayıları, seçim sonuçlarına nasıl itiraz edileceğine kadar bütün bilgiler yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.