CHP ve HDP’li eski vekiller Meclis’te eyleme başladı

CHP ve HDP’li eski vekiller Meclis’te eyleme başladı

CHP ve HDP’li eski milletvekilleri bölgede yaşanan çatışmalı sürecin ve sokağa çıkma yasaklarının son bulması için oturma eylemine başladı.

Sokağa çıkma yasaklarının ve bölgede yaşanan çatışmalı sürecin ve  sokağa çıkma yasaklarının son bulmasını isteyen CHP ve HDP’li bazı eski vekiller önce ortak bir basın açıklaması yaptı, ardından da oturma eylemine başladı. Oturma eylemine HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan ve İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu da destek verdi.

Saat 17.00’ye kadar sürecek oturma eyleminde, “Barış hemen şimdi”, “Hayatı ve özgürlükleri savunuyoruz” dövizleri taşındı.

Aydoğan, HDP ve CHP’li bazı eski vekillerin oturma eylemi yaptığını, kendisinin de destek verdiğini belirterek, “Yaşanan çatışmalara son verilmesi, çözüm sürecine geri dönülmesini, parlamentonun bu konuda inisitiyatif almasını istiyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.