CHP milletvekili Gülay Yedekci, 2018 bütçesini yırttı

CHP milletvekili Gülay Yedekci, 2018 bütçesini yırttı

CHP milletvekili Gülay Yedekci, 2018 bütçesini eleştirdi ve bütçe kitapçığını yırttı. Yedekci, konuşmasının sonunda kitapçığı, AK Parti sıralarına doğru attı.

CHP milletvekili Gülay Yedekci, Meclis Genel Kurulu’nda 2018 yılı bütçesini yırtarak yere attı. Meclis Başkanvekili Pervin Buldan, Yedekci’den yere attığı kağıtları toplamasını istedi. Kağıt parçalarını, CHP milletvekilleri Mahmut Tanal, Barış Yarkadaş ve Musa Çam topladı.

‘BÜTÇEDE EMEKLİ, ÇİFTÇİ, ÖĞRENCİ YOK’

CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bütçesi üzerine konuşmak için kürsüye çıktı. Yedekci, “Bu bütçede mahsulünü toprakta yakan çiftçi yok, torunlarına şeker bile alamayan emekli yok, işsizler yok, gençler yok. Erzurum’da tezek yakan vatandaşın bütçesi yok. Aldığı burslarla geçinemeyip inşaatta çalışmak zorunda kalıp hayatını kaybeden, 50 kuruş yemekhane zammı belini büken öğrenci yok bu bütçede” dedi.

‘BÜTÇEYİ AYNEN İADE EDİYORUM’

“5 milyon euroyu yuvarlayabilen ve vergi borcu silinen zenginken daha çok zengin olabilen iş adamları var bu bütçede” diyen Yedekci, konuşması sırasında bütçe metinin sayfalarını yırtarak yere attı.

Yedekci, “Milletin hiçbir yararı olmayan, milletin hiçbir kesimini içinde barındırmayan bu bütçeyi iktidara aynen iade ediyorum” diyerek bütçe kitapçığını AK Parti sıralarına doğru attı.

‘MECLİS’İ KİRLETTİNİZ’

Gülay Yedekci’nin bütçeyi yırtmasına AK Parti sıralarından tepki gelirken AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, “Meclis’i kirlettiniz” dedi. Meclis Başkanvekili Pervin Buldan da Yedekci’den yere attığı kağıtları toplamasını rica etti. CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’ın bütçe açılışında Man Adası belgelerini kürsüde yırttığını hatırlattı.

Yerdeki kağıtları CHP milletvekilleri Mahmut Tanal, Barış Yarkadaş ve Musa Çam topladı. (ANKARA/DHA)

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.