CHP kongresinde yanlış oy krizi

CHP kongresinde yanlış oy krizi

Çarşaf liste ile yapılan CHP İzmir İl Kongresi’nde Alaattin Yüksel’e 12 oy farkla mağlup olan Nevzat Kavalar, yaklaşık 20 delegenin Kavalar’ın kılavuz listesine oy vermesine rağmen il başkanlığı bölümüne işaret koymayı unuttuğunu söyledi.

Geçen Pazar günü yapılan CHP İzmir İl Kongresi’nde il başkanlığı görevi, rakibi Nevzat Kavalar’a 12 oy fark atan Alaattin Yüksel’in oldu. Çarşaf liste ile yapılan kongre hakkında konuşan Kavalar, “Yaklaşık 20 delege arkadaşımız maalesef bizim kılavuz listemizi işaretlemesine rağmen il başkanlığı bölümüne işaret koymamış. Bizim disiplin kurulu üyelerimize, bizim kurultay delegelerimize oy vermişler ama il başkanlığı bölümüne işaret koymayı unutmuşlar. Bazı arkadaşlarımız listede çizikler yapmış, bazıları isim yazmış. Çizme ve ekleme yapınca o oylar iptal oluyor. Maalesef bazı durumlarda oy kullanmasını doğru dürüst bilemiyoruz. İlçe başkanlarının delegelerle toplantı yapıp bunları anlatması lazımdı. ‘Çarşaf listede çizme, ekleme yapınca oylar iptal oluyor’ demesi lazımdı” dedi.

Aldığı duyumlara göre Alaattin Yüksel ile oy farkının 7’ye düşmüş olabileceğini de ifade eden Kavalar, “Alaattin Yüksel’in 5 oyunun iptal edildiğini duyduk. Yani fark 7’ye düşmüş olabilir. Bunu ilçe seçim kurulundan öğreneceğiz. Her şeyden önemlisi 399 imza ile gelinip 281 oy alınıyorsa, bunu örgütümüzün değerlendirmesi gerekiyor” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.