CHP il başkanından 'Hakkari' teşekkürü

CHP il başkanından 'Hakkari' teşekkürü

CHP Hakkari İl Başkanı Aytekin Karahanlı, Hakkari’nin il statüsünde düşürülmemesi ve belediyelere kayyum atamayı öngören tasarının meclisten geri dönmesine ilişkin açıklama yaptı.

YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ - Hakkari ve Şırnak’ın il statüsünden çıkartılmak istenmesi ve belediyelere kayyum atanmasını öngören tasarının meclisten geri dönmesi üzerine açıklama yapan CHP Hakkari İl Başkanı Aytekin Karahanlı, mecliste grubu bulunan siyasi partilere teşekkür etti.

Partisinin il başkanlığında açıklama yapan Karahanlı hükümetin 2010 yılından beri Hakkari ile ilgili bir projesinin olduğunu ve Hakkari’yi Yüksekova’ya taşımak istendiğini söyledi.

Taşınma tartışmasının gündeme gelmesi ile birlikte tasarıya karşı ciddi bir çalışma başlattıklarını anlatan Karahanlı, verilen bir hakkın geri alınamayacağını belirti ve konuyu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na anlattıklarını söyledi.

Kılıçdaoğlu’nun konu ile yakından ilgilendiğini ifade eden Karahanlı, torba yasaya konulan kayyum maddesinin bölge il ve ilçelerini yakından ilgilendirdiğini belirtti.

Karahanlı şunları söyledi, “Patimiz dün gece saat 03:00’te meclise gelen torba yasasına karşı net bir tavır sergiledi. Bunun yanlış olacağını hele hele bölgede olaylar yaşanırken bu yasasının bu şekilde getirilmesinin doğru olamayacağını dile getirildi. Partimizin grup başkanvekili Sayın Engin Altay, ‘30 ve 73 kalacak ve kimse dokunmayacak’ diyerek Hakkari ve Şırnak halkına müjdeyi verdi.  Yüksekova ve Cizre’nin il olmasını istedik”

Hakkari’nin il kalması için parlamentoda grubu bulunan 4 partiye ve destek veren herkese teşekkür eden Karahanlı, son dönemlerde bölgede yaşanan olaylara dikkat çekerek barış çağrış yaptı.

‘Analar ağlamasın’ diyen Karahanlı, Cumhurbaşkanı ve Başbakana çözüm sürecine dönülmesi çağrısı yaparak, “Tekrar bir çözüm sürecinin olacağından da umutluyuz. İlk defa Türkiye Cumhuriyeti döneminde partiler arasında dayanışma, sağduyu ve hoşgörü, saygı ve sevgi var. Dünyaya bile örnek olacak bir dayanışma var.Tüm partilerin birlik olması bütün dünyaya birlik ve beraberlik mesajıdır. Birlik beraberlik içinde olduğumuz sürece ülkemizi hiç kimse bölüp parçalayamayacak. İnşallah bizim bu birlik ve beraberliğimiz daimi olacaktır” dedi. 

aytekin-m.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.