CHP heyetinden Yüksekova açıklaması

CHP heyetinden Yüksekova açıklaması

Hakkari’ye gelen CHP heyeti temaslarına ilişkin açıklama yaptı. Heyet adına konuşan CHP’li Budak, Hakkari Valisi Yakup Cabolat’ın kendilerine Yüksekova operasyonun 5- 6 gün içinde biteceğini aktardığını açıkladı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 1 aydır devam eden sokağa çıkma yasağına ilişkin bilgi almak ve incelemelerde bulunmak üzere, kente gelen CHP heyeti temasları kapsamında Hakkari Valisi Yakup Canbolat’ı makamında ziyaret etti.

Vali ile yaptıkları görüşmenin ardından CHP Hakkari İl Başkanlığına geçen heyet adına açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, Yüksekova'da yaşanan gelişmeler ile ilgili olarak Vali Yakup Canbolat’tan bilgi aldıklarını ifade etti.

Vali Canbolat’ın kendilerine Yüksekova’daki operasyonların 5-6 gün içerisinde biteceğini ilettiğini anlatan Budak, ilçedeki arama tarama faaliyetleri ile ev kontrollerinin yüzde 80 oranında tamamlandığı bilgisini aldıklarını söyledi.

Yüksekova’ya gidip orada neler yaşandığını gözleri ile görmek istediklerini anlatan Budak, "güvenlik" gerekçesiyle ilçeye geçişlerine izin verilmediğini kaydetti.

Budak şunları söyledi: “Yeniköprü kontrol noktasında askerlerimizle, komutanlarla sohbet ettik. Sayın valimizden de son gelişmelerle ilgili bilgi aldık. Önümüzdeki 5 yada 6 gün içerisinde Yüksekova'da operasyonların biteceğini, arama-tarama çalışmaları ve ev kontrollerinin yüzde 80'ini tamamladıklarını söyledi. Kalan evlerin kontrolü ve tarama çalışmalarının bitmesiyle şartların normale döneceğini iletti. Gidip orada gözümüzle görüp, vatandaşlarımızla konuşmak, yerinden bilgi almak, yaşadıklarını raporlarımıza yazmak istedik. Aynı zamanda askerimizin, polisimizin oradaki şartlarını, çalışma, yaşama koşullarını, nasıl beslendiklerini görmek istedik. Ama maalesef gidemedik."

Daha sonra Hakkari Belediyesine geçen heyet üyeleri Belediye Başkan Vekili Fatma Yıldız ile bir süre görüştüler. Basına kapalı gerçekleşen görüşmelerin ardından esnafı da ziyaret eden CHP heyeti Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası’na geçti.

Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile basına kapalı bir toplantı gerçekleştiren heyet üyeleri toplantının ardından kentten ayrıldı.

CHP heyeti Yüksekova'ya gidemedi!

CHP heyeti Yüksekova'ya gidemedi!

CHP heyetinden Yüksekova açıklaması

CHP heyetinden Yüksekova açıklaması

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.