CHP heyeti Yüksekova'ya gidemedi!

CHP heyeti Yüksekova'ya gidemedi!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak başkanlığında heyet ‘güvenlik’ gerekçesi Yüksekova’ya gidemedi. Yüksekova ile ilgili olarak askerden bilgi aldıklarını açıklayan heyet temaslarına Hakkari’de devam etti.

ZEKİ DARA / YÜKSEKOVA HABER

HAKKARİ – CHP Genel Başkan Yardımcısı, Çetin Osman Budak, ile Milletvekilleri; Sezgin Tanrıkulu, Mehmet Gökdağ, Şenal Sarıhan, Erdin Bircan, CHP PM üyesi Alper Keten ve CHP Hakkari İl Başkanı Aytekin Karahanlı’nın yer aldığı heyet, incelemelerde bulunmak üzere Hakkari’ye geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla, Yüksekova'daki sokağa çıkma yasağı nedeniyle ilçede incelemelerde bulunmak üzere Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak başkanlığında görevlendirilen heyet, sabah saatlerinde Hakkari – Yüksekova yol ayırımındaki Yeniköprü Jandarma Karakolu’na geçerek askeri yetkililer ile kısa bir görüşme yaptı.

Görüşmenin ardından heyet adına açıklama yapa CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, Hakkari valisinin talimatıyla, güvenlik gerekçesiyle Yüksekova’ya geçemediklerini söyledi.

Bölge temasları kapsamında dün Van’da bulunduklarını bugün de Yüksekova ve Hakkari’de temaslarda bulunup Bitlis’e geçmek istediklerini belirten Budak,  askerler ile görüştüklerini ve Yüksekova ile ilgili kısmen bilgi aldıklarını ifade etti.

Budak şunları söyledi: “İnşallah önümüzdeki günlerde Yüksekova’yı bir daha ziyaret edeceğiz.  Askerlerle görüştük Yüksekova’daki durumu kısmen aldık. Birazdan Vali beyle de bir sohbet edeceğiz. Durumu yerinde tespit edeceğiz. İhtiyaçları tespit edeceğiz. O ihtiyaçlarla ilgili Cumhuriyet Halk Partisi olarak bir çalışma yapacağız. Askerlerle yapmış olduğumuz sohbette Yüksekova’da %10 ila 15 civarında sıkıntı kaldığını söylediler. En geç üç beş güne kadar sıkıntıların ortadan kaldırılacağını ve zamanlama olarak bir hafta sonra gelseydiniz içeri girebileceğimizi söylediler”

Hakkari kent merkezine geçen heyet üyeleri Deniz Gezmiş Köprüsü olarak bilinen ‘Gençlik’ köprüsü üzerinde basın mensuplarına poz verdi.

Burada kısa bir açıklama yapan CHP Antep milletvekili Mehmet Gökdağ, ‘Gençlik Köprüsü’nün’ akli selimlerin yaptığı barış ve kardeşlik köprüsü olduğunu belirterek, köprünün bölgenin barışına kardeşliğine hizmet ettiğini söyledi.

‘Bölgeye kardeşlik ve huzurun gelmesi için buradayız’ diyen Gökdağ,  daha önce köprünün tabelasının söküldüğü ve bombalandığının hatırlatılması üzerine, “Bombalanmalar, barışa kardeşliğe ve sevgiye engel olamaz” diye konuştu.

Hakkari kent merkezine geçen CHP heyeti, Hakkari Valiliğini, Hakkari Belediyesini ve ticaret Odasını ziyaret edecek.   

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.