CHP: ‘Halkın takdiridir’ diyerek açıkça suça azmettiriyorlar

CHP: ‘Halkın takdiridir’ diyerek açıkça suça azmettiriyorlar

CHP Sözcüsü Selin Sayet Böke, ” Saray soytarıları, gelip bize, ‘Ana muhalefet liderine yapılanlar halkın takdiridir’ diyor. Açıkça suça azmettiriyorlar” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, MYK sonrasında yaptığı basın toplantısında, Vezneciler’deki saldırıda yaşamını yitiren polislerin cenaze töreni esnasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun mermi ile tehdit edilmesine dair konuştu ve “Türkiye siyaset tarihine kara bir leke olacak bir saldırı gerçekleşti” dedi.

Böke, “Ana muhalefet liderine yapılanlar halkın takdiridir” şeklindeki açıklamalara da tepki göstererek, “Açıkça suça azmettiriyorlar. 14 yıllık bir iktidar sonucunda bizi kana boğdular” dedi.

Böke’nin açıklaması şöyle:

“Saldırıyı MYK’da konuştuk”

“Dün Türkiye siyaset tarihine kara bir leke olacak bir saldırı gerçekleşti. Bugünkü MYK’da bu saldırıyı değerlendirdik. Bundan sonra CHP’nin takınacağı tavır çok net ve kararlı olacaktır. Demokrasi, özgürlük mücadelesi veriyoruz. Bu mücadeleyi, heyecanı 93 yıldır sürdürüyoruz. Bu mücadele gücünün karşısında hiç kimse duramaz. Türkiye için kurduğumuz hayalin önüne hiçbir kurşun geçemeyeceğini bir kez daha konuştuk.

“Yeni suç çeteleri sokaklara salındı”

“Türkiye’nin AKP tarafından ortaya konan bu rezil yönetimi sonucunda geldiği nokta çok açık. Türkiye saray rejimi ve bu rejimin uzantısı olan AKP iktidarı tarafından bir terör sarmalına teslim edildi. Saray rejimi kendisi iktidarda kalmak uğruna bir çok canı feda etmeyi göze almış görünüyor. Suçluluk duygusu ile çetecilik anlayışı ile dün bir saldırı gerçekleştirdiler. İşte bu suçu örtmek için sefil oyunlarını o şehitlerin cenazelerini bir tiyatro sahnesine çevirmeye çekinmeden yapacaklarını da açıkça bize göstermiş oldular.

“Suçlular, kendi suçlarını örtmek için yeni suç çetelerini sokaklara salıyorlar. Türkiye’yi bu zorba çetelere asla teslim etmeyeceğiz. Onlar sarayları için Türkiye’ye ölüm ve karanlık vadediyorlar biz ise Türkiye’deki bütün vatandaşlar için aydınlık demokrat bir düzen vadediyoruz.

“Açıkça suça azmettiriyorlar”

“Dün, adına ‘protesto’ denilen saldırı; taciz, adam yaralama, uyuşturucu taşıma gibi suçlar işlemiş olan ve bunlarla beraber özel hareket tişörtü giyerek o mekana girmiş olanlar tarafından işlendi. Soracağımız çok soru var.

“Bütün bunlar olurken suçluluğunu bilenler, saray soytarılarını karşımıza çıkartıyorlar. Saray soytarıları, gelip bize, ‘Ana muhalefet liderine yapılanlar halkın takdiridir’ diyor. Açıkça suça azmettiriyorlar.

“14 yıllık bir iktidar sonucunda bizi kana boğdular. Türkiye’yi 2002’de sıfır terör ile teslim almış olan bugün her gün şehit verdiğimiz bir tabloyu ortaya çıkarmış olanalar AKP iktidarının kendisidir. Sorumlunun kim olduğu çok açık.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.