Chomsky'den Trump'a Hitler benzetmesi

Chomsky'den Trump'a Hitler benzetmesi

ABD'li akademisyen Noam Chomsky, Cumhuriyetçi Parti'nin başkan aday adaylarından Donald Trump'ı, Nazi lideri Adolf Hitler'e benzetti.

Trump'ın Hitler’le aynı sebepten ünlü olduğunu savunan Chomsky, her iki ismin de ekonomik belirsizlik, zayıf toplumsal koşullar, korku ve işsizlik nedeniyle oy aldığını belirtti.

Telesur'da yer alan habere göre, Chomsky, "İnsanlar izole edilmiş, aciz ve anlamadıkları ve etkileyemedikleri güçlerin kurbanı olduklarını hissediyor" dedi.
 
Küresel durum ve ekonomik belirsizliğin, geçen yüzyılda faşist liderlerin ortaya çıkmasına yol açan dönemdekine benzediğini söyleyen Chomsky, "Durumu 1930'lu yıllara kıyaslamak çok ilginç, ki ben o yılları hatırlayacak kadar yaşlıyım" diye konuştu.
 
Chomsky, ABD'de 8 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimlerinde Demokratların başkan adaylarından olan Bernie Sanders'ın da iyi seçenek olduğunu, ancak söylediği gibi sosyalist olmadığını belirtmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.