Cezaevlerine Kreş Hazırlığı

Cezaevlerine Kreş Hazırlığı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam anneleriyle birlikte cezaevine giren çocukların koşullarının iyileştirilmesi için cezaevlerinde kreş açılmasına dair Adalet Bakanlığı’yla ortak çalışma yürüttüklerini açıkladı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’ın verdiği bilgiye göre, çocuklu kadın mahpusların belli bir cezaevinde toplanması ve bu cezaevlerine kreş yapılması planlanıyor.

Meclis’te gazetecilerin sorularını yanıtlayan İslam, cezaevindeki annelerin refakatindeki çocukların durumlarının iyileştirilmesi için Adalet Bakanlığı’na kreş yapılması teklifi götürdüklerini ve iki bakanlığın bir komisyon oluşturarak çalışma başlattığını söyledi.

“Bu çocukların belli cezaevlerinde toplanması ya da bulundukları illerde rehabilite edilmesi şeklinde bir çalışmamız var.

“Annenin cezasını çektiği sürede çocukların mümkün olduğunca etkilenmemesi için bir çalışma yapıyoruz. Ama bunlar bize bireysel olarak başvurmaları halinde olabilir; kreş yardımı, koruma, bakım altına alma hizmeti var.

“Çocukları olan kadınları belli cezaevlerinde toplayabilirsek bu kreşleri biz yapabiliriz. Adalet Bakanlığı’na teklif ettik. Şimdi alt komisyonlar çalışıyor.

“Biz, bakanlık olarak kadınlara kreş imkanı veriyoruz ama cezaevi dışında. Bir de cezanın çekildiği süre içinde çocukları kendi kurumlarımıza alıyoruz. Bu konuda kararı tamamen anneye bırakıyoruz. Bu konumdaki annelere ceza ertelemesi konusu Adalet Bakanlığı’nın kararı olur.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.