‘Ceylanpınar cinayetleri araştırılsın’ teklifine AKP ve MHP’den ret

‘Ceylanpınar cinayetleri araştırılsın’ teklifine AKP ve MHP’den ret

Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında, Ceylanpınar’da 2 polisin şüpheli bir biçimde öldürüldüğü ve “müzakereleri sona erdiren olay” olarak anılan cinayetleri araştırma önergesinin gündeme alınması önerisi Meclis’te kabul edilmedi.

22 Temmuz 2015’te Urfa’nın Ceylanpınar ilçesinde iki polisin öldürülmesiyle ilgili Halkların Demokratik Partisi’nin araştırma önergesinin gündeme alınması önerisi AKP ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) oylarıyla reddedildi.

Meclis Genel Kurulu’nda partisinin grup önerisi üzerine söz alan HDP Urfa Milletvekili Osman Baydemir, iki polisin öldürüldüğü saldırının bir provokasyon olduğunu belirterek, siyasi partilerin bu karanlık olayı ortaya çıkarması halinde, darbe mekanizmasının da araçlarının ortaya çıkarılmış olacağına inandığını ifade etti.

Baydemir, “Bir tuzak kurulmuş ve bu tuzak harfi harfine uygulanmış. Büyük bir kumpasla karşı karşıya bulunduğumuzu görüyoruz” diye konuştu.

Üçüncü polisin hala alınmayan ifadesi

Aynı evde ikamet eden üçüncü polisin hala ifadesinin alınmadığını söyleyen Baydemir, en büyük karanlık perdelerden birinin de bu husus olduğunu belirtti, şöyle konuştu:

“Bu dosyada iki temel dayanak var. Bunlardan biri ihbarcı. İhbarcının kendisi kayıp. İhbarcının abisi darbe girişiminden tutuklandı. İhbarcının diğer abisi aranıyor. Eğer gerçekten çatışma ve çatışmadan kaynaklı ölümlerin, gerçeklerin üstü örtülsün istemiyorsak çatışmayı başlatan kıvılcım olan, fitili ateşleyen bu vakayı aydınlatmak durumundayız.”

Baydemir’in konuşması üzerine Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Levent Gök, Türkiye’nin geçmişinden gelen bütün karanlık olayları aydınlatacak bir cesarete sahip olunması gerektiğini dile getirdi.

Ancak HDP’li Baydemir’in önerisi AKP ve MHP tarafından kabul edilmedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.