Cevad Zarif: ABD bu sefer de akılsızca uygulamalarından pişman olacak

Cevad Zarif: ABD bu sefer de akılsızca uygulamalarından pişman olacak

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, ABD yaptırımlarına karşı planlarının hazır olduğunu söyledi. Zarif, "Amerikalılar bu sefer de akılsızca uygulamalarından pişman olacak" ifadelerini kullandı.

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, ülkesine yönelik ABD yaptırımları hakkında açıklama yaptı. ABD’nin bu politikadan vazgeçmek zorunda kalacağını öne süren Zarif, “Amerikalılar bu sefer de akılsızca uygulamalarından pişman olacaklar” dedi.

‘ABD’Lİ BAKANLAR YALNIZ VE SİNİRLİ’

İran’ın devlet ajansı IRNA’da yer alan habere göre, İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ABD yaptırımlarıyla ilgili video mesaj yayınladı.

Eski ABD hükümetlerinin göreve İran’a saygısızlıkla başladığını söyleyen Zarif, “Amerika’nın eski hükümetleri de işlerini İran halkına saygısızlık ve yaygara ile başladılar fakat tecrübe kazandıkça politika ve tavırlarını değiştirdiler. Trump da bir müddet sonra İran karşısındaki politikasını değiştirmeye mecbur olacaktır” dedi.

İsrail ve birkaç devlet dışında yaptırımlara destek olmadığını belirten Zarif, “Dünya Amerika’nın karşısında durmuştur ve siyonist rejim (İsrail) ile birkaç küçük devlet haricinde tüm ülkeler Amerika’ya uymayacaklarını belirtmişlerdir ve bundan dolayı dün biz, Amerika Dışişleri ve Hazine Bakanlarının sözlerinde ve tavırlarında Amerika’nın yalnızlığını ve sinirini görebildik’’ diye konuştu.

‘HALKLA YÖNETİMİ AYIRAMAYACAKLAR’

ABD’nin yaptıklarının “sinir yüzünden” olduğunu ifade eden Zarif, “Bu düşmanca uygulamalar, İran halkı aleyhinedir. Hedef haklın kendi aralarında ve yönetimle ayrıştırma yaratmaktır. Hükümetimiz bununa izin vermeyecektir ve diplomasi alanında tüm gücü ile bunun karşısındaki tavrına devam edecektir” dedi.

ABD’yi “kötü günlerin beklediğini” iddia eden Cevad Zarif, “Kendi halkına bile politikalarının onların yararına olduğunu ispatlayamayan hükümet, aslında Amerika milli menfaatlerini düşünmek yerine destekçilerini oluşturan küçük bir grubun menfaatlerini düşünmektedir. Amerika yönetimi kendi ülkesinin milli menfaatleri yerine, daha çok Suudi ve İsrail rejimlerinin cinayetlerini örtbas etmeye çalışmakta’’ ifadelerini kullandı.

İran hükümetin yaptırımlara karşı tüm planlamaları yaptığını söyleyen Zarif, “İran halkı her zaman tarihi gelişmelerin yönünü çabaları ve kendine inançları ve sabırları ile değiştirmeyi başarmışlardır ve bu seferde bu tecrübe tekrarlanacaktır ve Amerikalılar bu sefer de akılsızca uygulamalarından pişman olacaklar” şeklinde konuştu.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.