Cengiz Çandar hakkında 'Erdoğan'a hakaretten' dava

Cengiz Çandar hakkında 'Erdoğan'a hakaretten' dava

Gazeteci Cengiz Çandar hakkında kaleme aldığı 7 yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla başlatılan soruşturma sonucunda dava açıldı. 1 yıldan 4 yıla kadar hapsi istenen Çandar, 7 Nisan'da hâkim karşısına çıkacak.

Gazeteci Cengiz Çandar hakkında, Radikal'de yayımlanan yedi ayrı yazısında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla başlatılan iki ayrı soruşturma sonucunda dava açıldı. Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Ertuğrul Sarıyar tarafından hazırlanan iddianamede, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Ahmet Özel tarafından savcılığa şikâyet dilekçesi sunulduğu, Çandar'ın 26 Temmuz'da yayımlanan "Bahane: Terörle mücadele; Amaç: 7 Haziran'ın rövanşı" başlıklı yazısı ve 26 Temmuz 2015 - 19 Ağustos 2015 tarihleri arasındaki 6 köşe yazılarının davaya konu olduğu belirtildi.

Türk Ceza Kanunu'nun 299. maddesi kapsamında 'Cumhurbaşkanı'na hakaret'le suçlanan Çandar, 1 yıldan 4 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak.

7 Nisan'da Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hâkim karşısına çıkacak olan Çandar, davaya ilişkin T24'e yaptığı açıklamada, "Can Dündar ve Erdem Gül'ün Cumhurbaşkanı'nın doğum günü olan 26 Şubat'ta hapisten çıktığı gün ben de tebligatı almış bulunuyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.