Çenet: Yanıbaşımıza kadar sızan bazı terör örgütü mensupları gözaltındadır

Çenet: Yanıbaşımıza kadar sızan bazı terör örgütü mensupları gözaltındadır

Yüksekova'da darbe girişimi esnasında hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Cenaze namazının ardından açıklama yapan Kaymakam Çenet, darbecilerin yanı başlarına kadar sızdığını ve haklarındaki hukuki sürecin devam ettiğini belirtti.

ÖMER OĞUZ - BİLAL TİNAR / YÜKSEKOVA HABER

YÜKSKEOVA – 15 Temmuz gecesi TSK içerisindeki bir azınlığın darbe girişiminde bulunmasının ardından darbecilerin açtığı ateş sonucu hayatuını kaybedenler için, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde gıyabi cenaze namazı kılındı.

Cengiz Topel Caddesi üzerinde bulunan Merkez İhsaniye Camisi’nde kılınan namaza Yüksekova Kaymakamı İbrahim Çenet, AKP ilçe teşkilatı, köy ve mahalle muhtarları, kurum amirleri, bazı sivil toplum örgütleri ile vatandaşlar katıldı.

Kılınan namazın ardından Kaymakam Çenet ve beraberindeki kitle Yüksekova Hükümet Konağı önüne giderek darbe girişimine tepki gösterdi.

i-1-20160722140229.jpgBurada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kaymakam Çenet, “O gecede maalesef üzerlerinde asker üniforması olan Fethullahçı Terör Örgütü mensupları ülkemizin milli iradesine saldırmışlardır. Milli irademizi temsil eden TBMM’yi bombalamışlar, sokaklarımızda sivil halkımızı katletmişlerdir. Biz bu hadiseyi Yüksekova halkı ve yönetimi olarak kınıyoruz” dedi.

Darbe girişimi esnasında Yüksekova’da tedbirlerin alındığını kaydeden Kaymakam Çenet, “ Burada ilk andan itibaren başta valimizin önderliğinde gerekli tedbirler alınmış ve emniyet güçlerimiz ile TSK içindeki vatansever subay arkadaşlarımıza gerekli talimatlar verilerek gerekli tedbirler alınmıştır. Bu işte şüpheli görülen, yanı başımıza kadar sızan, birlikte çalıştığımız bazı terör örgütü mensupları şuanda gözaltındadır ve haklarındaki hukuki işlem devam etmektedir” dedi.

i-2-20160722140254.jpgDarbe girişiminde direnen halkın o  gece destan yazdığını vurgulayan Kaymakam Çenet, “Milletimiz iradesine sahip çıkmıştır, sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik bu oyunu boşa çıkarmıştır. Bizler Yüksekova olarak milli mücadele kahramanlarımıza, şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bu zillete düşmüş terör örgütü mensuplarını da kınıyoruz. Yüksekova olarak Cuma günü vesilesi ile şehitlerimizin anısına gıyabi cenaze namazını kıldık. Bizler kamu hizmeti vermeye, vatandaşlarımızla kenetlenmeye devam edeceğiz, aramıza bu terör örgütü mensuplarını sokmayacağız. Bu konuda yapmış olduğumuz çalışmalar devam edecek, tespitlerimiz sürdükçe gerekli ayıklamaları sağlayacağız. Bir kez daha buraya gelerek milli iradeye sahip çıkan Kadirşinas Yüksekova halkına teşekkür ediyorum. Yüksekova Kaymakamı olarak beni arayan, yanımızda olduğunu söyleyenlere hürmet ediyorum. Bu zilleti boşa çıkarıp bu oyunu bozacağız. Onların hesabı varsa, Allah’ın da büyük bir hesabı vardır ve onlar bu hesap içerisinde boğulmuşlardır” dedi.

Açıklamanın ardından kitle sessizce dağıldı.

i-3-472.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.