Cenazeyi tahkir eden polisler savcılığa çağrıldı

Cenazeyi tahkir eden polisler savcılığa çağrıldı

Hacı Lokman Birlik'kin cenazesini tahkir eden polislerin ivedi şekilde Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurmalarını istediği ortaya çıktı.

Hacı Lokman Birlik'kin cesedinin sürüklenmesiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü'ne bir yazı yollayarak Birlik’in cenazesini tahkir eden polislerin ivedi şekilde Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurmalarını istediği ortaya çıktı. Cenazeyi tahkir polislerin soruşturma kapsamında ifade vermesi bekleniyor.

Şırnak'ta, cesedi zırhlı araca bağlanarak yerde sürüklenen Hacı Lokman Birlik'in ölümü hakkındaki soruşturma dosyasına olay gününe ait polis telsiz konuşmaları girmiş, telsiz konuşmalarında Birlik’in cesedinin talimatla ve organize şekilde bir iple zırhlı araca bağlanarak sürüklendiği ortaya çıkmıştı.

Telsiz konuşmalarının ortaya çıkması üzerine Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü’ne bir yazı yollayarak Hacı Lokman Birlik’in cesedinin sürüklenmesi ile ilgili emri veren ve olay günü telsiz konuşmalarını yapan polislerin kimlik ve adreslerinin tespit edilmesini istedi.

Ancak Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü olayın yaşandığı gün yoğun muharebe nedeniyle bir telsizin farklı personeller tarafından kullanılmış olma ihtimali olduğunu, bu nedenle telsiz görüşmelerini yapan şahısların tespiti için Kriminal Polis Laboratuvarı’nda ses analizi yapılması gerektiğini savcılığa bildirdi. Bunun üzerine savcılığın Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü’ne yeni bir talimat gönderdi.

CESEDİ TAHKİR EDEN POLİSLERİN SAVCILIĞA BAŞVURMASI İSTENDİ

Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü’ne yolladığı yazıda Hacı Lokman Birlik soruşturması ile ilgili şu ifadeler kullanıldı: ‘’Basın ve sosyal medyaya yansıyan Hacı Lokman Birlik’in cesedine tahkir eyleminde bulunan görevlilerin ivedi Cumhuriyet Başsavcılığımıza müracaatlarının sağlanması istenmiş olup; şüphelilerin ikametlerinin yargı çevremiz dışında ise açık adres bilgilerinin bildirilmesi, aksi halde ivedi müracaatlarının sağlanması rica olunur.’’ 

İDRİS EMEN / RADİKAL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.