Cemil Çiçek: Dinle uğraşıyorum diyor, ama dinle kazanıyor

Cemil Çiçek: Dinle uğraşıyorum diyor, ama dinle kazanıyor

Eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Türkiye’nin çözmesi gereken öncelikli üç sorununun “Kayıt dışı din, kayıt dışı ekonomi ve kayıt dışı siyaset” olduğunu söyledi.

Eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, “Türkiye’de urlu yapılar oluştu. Dinle uğraşıyorum diyor, ama dinle kazanıyor, dünyaya yatırıyor. Siyasi alanı düzenlemeye çalışıyor. Kayıt dışı dinin en büyük örneği bunlardır. O gün hepimiz kan verdik, şimdi tüm virüsler temizlensin” dedi. Çicek, özetle şunları söyledi:

'SİYASET KURUMU ÇÖZECEK'

“15 Temmuz öncesi siyaset kurumunun birbiriyle ilişkisinden hepimiz şikayet ediyorduk. Ama sonrasında gördük ki, sağlam olarak ayakta kalan tek kurum, siyaset kurumudur. Devletin tüm kurumlarında sıkıntı yaşandı, şimdi siyaset kurumu çözüm üretmeye çalışıyor. O nedenle kavga etmeden sorunların üzerine gidilmeli ve doğru birlikte bulunmalı. Tek başımıza mükemmeli yapacağımıza, birlikte iyiyi yapalım. Benim tercihim budur.

'HEPİMİZ KAN VERDİK'

15 Temmuz gecesinin ortaya çıkardığı birliktelik tablosu kalıcı hale getirilmeli. 15 Temmuz’da hepimiz kan verdik. Tüm virüsler temizlensin. Bundan yapıcı sonuçlar çıkarmak lazım. Birlikte yapacağımız çok düzenleme var. Devlet yeniden yapılanmalı. TSK’nın eğitiminden disipline kadar yeniden yapılanmalı. Anayasa başta olmak üzere yapılacak çok iş var. Bunun için diyaloğa ihtiyaç var. Bana göre işin can yakıcı kısmı geride kaldı ama, en zor kısmı ileride. Bunu da yine birlikte aşmalıyız."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.