Çelik'ten, Gül'ü 'hainlik'le suçlayan Dağ'a tepki

Çelik'ten, Gül'ü 'hainlik'le suçlayan Dağ'a tepki

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Abdullah Gül'ü 'hainlik'le suçlayan Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'ı eleştirdi: 'Tasvip etmediğimiz ifadeler.'

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İzmir Milletvekili Hamza Dağ'ın Abdullah Gül'e yönelik sarfettiği, "Bu harekete ihanet edenlerden birisidir" sözlerine cevap verdi.

Çelik, "Eleştiri sınırını aşan aşırı, tasvip etmediğimiz bir ifade olmuştur. Sayın Gül, partimizde milletvekilliği yaptı, bakanlık, başbakanlık, cumhurbaşkanlığı yaptı. Dikkatli, özenli bir dil kullanılması konusundaki genel ilkemizi hatırlatıyoruz" dedi.

AK Parti Adana İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyen AK Parti MKYK üyesi ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ'ın, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e yönelik sözlerine ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Çelik, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, geçmişte partide önemli görevlerde bulunmuş isimlere yönelik dikkatli ve özenli bir dil kullanılması yönünde talimatı olduğunu belirtti

'ARKADAŞIMIZ ELEŞTİRİ SINIRLARINI AŞMIŞTIR'

Çelik, "Biz her zaman için dikkatli ve özenli bir dil kullanmaya, kurumsal dilimizi bu çerçevede oluşturmaya her zaman için çok büyük özen gösteririz. AK Parti gelenekleri de zaten bu şekildedir. Dolayısıyla, eleştiri sınırlarını aşan aşırı ifadeleri tasvip etmiyoruz. Bu arkadaşımızın ifadesi, eleştiri sınırını aşan aşırı bir ifade olmuştur. Tasvip etmediğimiz, doğru bulmadığımız bir ifade ortaya çıkmıştır. Sayın Gül, partimizde milletvekilliği yaptı, bakanlık, başbakanlık, cumhurbaşkanlığı yaptı. Bu bakımdan dikkatli, özenli bir dil kullanılması konusundaki genel ilkemizi hatırlatıyoruz. Sayın Abdullah Gül'ün son zamanlarda siyasi tutumları nedeniyle yoğun eleştiriler var. Eleştirinin ortaya çıkması normaldir ama eleştiri sınırlarını aşan ifadelere karşı tutumumuz var" diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.