Çelik hakkında takipsizlik kararı

Çelik hakkında takipsizlik kararı

Suriye'de düşürülen Rus savaş uçağının paraşütle atlayan pilotu öldüren grubun içinde olan ve İzmir'de bir restoranda çok sayıda mühimmatla yakalanan Alpaslan Çelik hakkında savcı takipsizlik kararı verdi.

Türkiye'nin hava sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle düşürülen Rus savaş uçağının pilotunu paraşütle atladıktan sonra Suriye topraklarında öldüren ve İzmir'de bir restoranda ağır silahlarla yakalanması üzerine 3 Nisan'da tutuklanan Alparslan Çelik'e İzmir Cumhuriyet Başsavcısı takipsizlik kararı verdi.

İzmir'de arabasındaki ağır mühimmat ile gözaltına alınan ve "6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet" ile Rus pilotu öldürmek suçundan mahkemeye çıkarılan Alparslan Çelik'in, 3 Nisan Pazar günü İzmir 3'üncü Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne verdiği ifadesinde Türk hava sahasını ihlal ettiği için düşürülen Rus savaş uçağından paraşütle atlayan Rus pilotuna ateş edilmemesi yönünde yanındakilere ikazda bulunduğunu ileri sürmesi üzerine İzmir Cumhuriyet Başsavcısı'nın takipsizlik kararı verdiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.