Çekya, Salih Müslim davasını tamamen kapattı

Çekya, Salih Müslim davasını tamamen kapattı

Çekya, PYD'nin eski eş genel başkanı Salih Müslim hakkında Türkiye'nin talebiyle açılan davanın düşürülmesinin ardından, sınırdışı işlemlerine de son verdi.

PYD’nin eski eş genel başkanı ve TEV-DEM Dış İlişkiler Temsilcisi Salih Müslim hakkında Çekya’da açılan dava tamamen kapandı. Davanın cumartesi günü düşmesinin ardından, bugün de Çekya yetkilileri sınırdışı işlemlerine son verdi. Reuters ajansı bu kararın, davanın tamamlandığı ve kapandığı anlamına geldiğini belirtti.

Savcılık sözcüsü Stepanka Zenklova “Başsavcı işlemleri durdurdu çünkü Müslim Çekya sınırlarında değil ve bu nedenle sınırdışı süreci devam edemez” dedi.

Müslim’in avukatı Miroslav Krutina ise kararın, müvekkilinin artık AB sınırlarında kalması gerekmediği anlamına geldiğini belirterek “Artık özgür” ifadelerini kullandı.

Salih Müslim 25 Şubat günü Çekya’nın başkenti Prag’da, Türkiye’nin iadesi için yaptığı başvuru üzerine gözaltına alınmıştı. 27 Şubat günü AB sınırlarında kalma ve savcılıkla işbirliği yapma şartıyla serbest bırakılmış, bu durum Ankara’nın tepkisini çekmişti. Müslim Çekya’nın ardından Almanya ve İsveç’i ziyaret ederken, Türkiye’nin bu ülkeler nezdindeki tutuklama talebi yanıtsız kalmıştı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.