Çavuşoğlu: Üçlü mekanizmadaki bürokratlar Rusya'ya gitti

Çavuşoğlu: Üçlü mekanizmadaki bürokratlar Rusya'ya gitti

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya ziyaretinin son derece olumlu geçtiğini söyleyerek " Üçlü mekanizmayı işletecek büroktaları St. Petersburg'a gönderdik." dedi.

NTV'ye konuşan Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle;

"Rusya Türkiye ziyareti son derece başarılıydı. Tüm konuları konuşma imkanımız oldu. Bundan sonra atılacak adımların uygulanabilmesi için oluşturalacak mekanizmaları değerlendirdik. İlk adımı dün akşam attık, üçlü mekanizmayı işletecek bürokratları St. Petersburg'a gönderdik. Rusya Türkiye'ye yönelik aldığı kısıtlamaları ortadan kaldıracak. Charter seferleri de başlayacak."

"Avrupa'nın, Batı'nın bunlardan rahatsız olmasına gerek yok. Genel anlamda bizim anlayışımızda bir değişiklik yok. İslam dünyasıyla ilişkilerimizi üst düzeye çıkardık. Orta Asya'yla ilişkilerimizi daha da kurumsallaştırdık. Bunların hiçbiri AB'ye alternatif değil, tam tersi tamamlayıcıydı.

Biz diyoruz ki AB'ye 'Siz Türkiye'yi Rusya'yla ilişkilerimizin iyi olmasından dolayı kaybetmezsiniz. Siz Türkiye'yi kaybederseniz, darbe girişimi sonrası ortaya koyduğunuz tutumla kaybedersiniz. Kendi hatalarınızdan dolayı kaybedersiniz. Şuan da halkın hissiyatı da bu yönde. Darbe girişiminde Batı'nın destek vermemesi, Türkiye'yi ziyaret etmemesi. Bu süreçte malesef AB ve birçok Batı ülkelerine olan güven azaldı Türk halkında."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.