Çavuşoğlu: Türkiye'ye Rus askeri konuşlanmayacak

Çavuşoğlu: Türkiye'ye Rus askeri konuşlanmayacak

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: S-400'ler için Rusya'dan sadece teknik personel gelebilir. Geri kalan işler kendi ordumuz tarafından yapılır.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, S-400 füzelerinin alınması ile birlikte Türkiye’de Rus askerlerinin de konuşlanabileceği iddialara yanıt verdi. Çavuşoğlu gazetecilere bugün yaptığı açıklamada, füzelerin kurulumu ile ilgili olarak teknik görevlilerin Türkiye’ye gelebileceğini ancak bundan bir askeri varlık bulundurma sonucu çıkarmanın abes olduğunu söyledi. Teknisyen ihtiyacı olursa geleceğini ancak asker ve silah konuşlandırma anlamına gelmediğini belirten Bakan Çavuşoğlu, “Bu teknik personel dışında tüm bakım ve kullanım kendi ordumuz tarafından yapılacaktır” dedi.

Rusya ile S-400 alımı konusunda anlaşmanın sağlandığını belirten Çavuşoğlu, “S-400 konusunda bir sorun yok, belki de bu hafta içinde imzalanacak” dedi. Konuşlandırma için teknik çalışmaların devam ettiğini belirten Çavuşoğlu, nükler santrallerdeki çalışmalar gibi aynı şekilde S-400 için de askeri ve sivil teknisyenlerin yetiştirileceğini kaydetti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bu hafta başında Ankara’ya yaptığı ziyaretteki açıklamasında, Türkiye’ye sağlanacak S-400 füzelerinin kredi anlaşması konusunda mutabakat sağlandığını belirtirken, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da ilgili yetkililerin bu hafta bir araya gelerek konuyu neticelendireceklerini söylemişti.

ABD GERİ ADIM ATMALI

ABD’nin Kudüs kararına eleştirilerini de sürdüren Çavuşoğlu, “Bu sadece Müslüman ülkelerin sorunu değil. ABD bu kararından geri adım atmalı” dedi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.