Çavuşoğlu: Bu konuyu karşılıklı anlayış içinde çözebiliriz

Çavuşoğlu: Bu konuyu karşılıklı anlayış içinde çözebiliriz

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, 'vize krizine' dair konuştu. Tarafların karşılıklı anlayışla çözebileceğini söyledi.

ABD ve Türkiye arasında yaşanan ‘vize krizi’ hakkında konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ‘tarafların konuyu karşılıklı anlayış içinde çözebileceğini’ söyledi.

‘LÜZUMSUZ MESELELER’

ABD yönetiminin Türkiye vatandaşlarına yönelik aldığı vize kararının ardından Ankara-Washington hattında tırmanan gerilimin ardından, krizi gereksiz olarak değerlendirdiklerini kaydeden Çavuşoğlu: “Türkiye dayatmalara boyun eğmez. Şartlar ne olursa olsun bir kişi suç işlemişse hukuk gerekeni yapar. Vize krizi gereksizdi, diplomaside olgun bir tavır değildi. Biz ABD’nin aldığı karara karşılık verdik. Bu tip lüzumsuz meseleler iki müttefik ülkenin konusu olmamalı. Bu konuları karşılıklı anlayışla çözebiliriz” dedi.

‘BİZİM İSTEĞİMİZ BAĞDAT’IN KRİTERİDİR’

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) referandum hamlesinden sonra Bağdat’ın müdahalesini de değerlendiren Çavuşoğlu, “IKBY yönetimi bizim tavsiyelerimizi dinlemedi. Kürtleri birleştireceğini düşündü fakat maalesef Kürtleri böldü. Anayasaya göre Kerkük merkezi yönetim sınırları içerisinde. Biz Irak’ın toprak bütünlüğünün korunmasını istiyoruz. Bizim için Bağdat’ın istekleri kriterdir” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.