Çavuşoğlu: Askerlerimiz aşama aşama Menbiç içine de girecek

Çavuşoğlu: Askerlerimiz aşama aşama Menbiç içine de girecek

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, TSK'nin Menbic'in içinde de görev yapacağını belirtti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, TSK’nin Menbic’in içine de gireceğini söyledi. Çavuşoğlu, “Şimdi Fırat Kalkanı bölgesiyle Menbiç bölgesi arasına askerlerimiz girmeye, devriye gezmeye başladılar ve Menbiç içine de girecekler aşama aşama. Bu süreçte ayrıca YPG’liler Menbiç’ten çıkartılacak” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya’nın Manavgat ilçesinde muhtarlarla yapacağı toplantı öncesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gazetecilere açıklama yaptı.

Menbic konusunda ABD ile anlaşma sağlandığını hatırlatan Çavuşoğlu, “Washington’daki görüşmeden sonra, 4 Haziran’dan sonra askerlerimiz Türkiye’de, Almanya’da değişik yerlerde bir araya geldiler, planlamaları yaptılar ve şimdi Fırat Kalkanı bölgesiyle Menbiç bölgesi arasına bizim askerlerimiz girmeye, devriye gezmeye başladılar ve Menbiç içine de girecekler aşama aşama” diye konuştu.

‘AMACIMIZ, YPG’Yİ TÜM BÖLGELERDEN ÇIKARMAK’

“Bu süreçte ayrıca YPG’liler Menbiç’ten çıkartılacak” diyen Çavuşoğlu, şunları söyledi:

“Biz de tabii ki bunu denetleyeceğiz. Biz de orada olacağız ve çıktığından emin olacağız. Daha sonra buranın istikrara kavuşturulması için çalışmalarımız devam edecek. Plan uygulamaya başladı diyebiliriz, yani yol haritası uygulamaya geçti. İnşallah bir an önce Menbiç’te bu planı, yol haritasını uygularız, daha sonra diğer şehirlere de geçeriz. Amacımız YPG’nin kontrol ettiği tüm bölgelerde, onları buradan çıkartarak bu bölgeleri istikrara kavuşturmak. Amacımız yine buraları o şehirlerin insanlarına vermek ve kimlerin yöneteceğine dair, güvenlik birimlerinde kimlerin görev alacağına dair tüm aşamalarda da birlikte çalışacağız.”

‘ASKERLERİMİZ YOLA ÇIKTIĞI ZAMAN ARKASI GELİR’

Türkiye’deki Suriyelilerin de bu bölgelere dönmesi için yardımcı olacaklarını belirten Çavuşoğlu, “Hayırlı olsun askerlerimiz, hareketlilik başladı. Biliyorsunuz bizim askerlerimiz yola çıktığı zaman Fırat Kalkanı’nda da böyleydi, Afrin’de de böyleydi. Arkası da gelir ve Menbiç en kısa sürede YPG’den, PKK’dan temizlenecek. Gerekli adımları atacağız” dedi. (DHA)

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.