Çatak'ta direniş sürüyor

Çatak'ta direniş sürüyor

Van'ın Çatak ilçesinde kalekol yapımını protesto etmek üzere 5 gün önce kurulan çadırda kalan ve dün yolu trafiğe kapatan direnişçilere, jandarma ve polis sabah saatlerinde müdahalede bulundu.

VAN - Çatak ilçesine bağlı Büyükağaç köyünde yapımı devam eden kalekolu protesto etmek üzere Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İl Başkanlığı tarafından Çatak-Siirt karayolu Övecek köyü mevkiine 5 gün önce çadır kurulmuştu.

Sabah 05.00 sıralarında trafiğe kapatılan yol ve çadırın bulunduğu bölgeye jandarma ve polis ekipleri zırhlı araçlarla giderek ortak operasyon düzenledi. 

catak22.jpg

Karayolu üzerindeki barikatları TOMA ile temizleyen ekipler, sonra çadırın kurulu olduğu bölgeden ayrıldı.

Çadırın kurulduğu alanda gazetecilere açıklama yapan Çatak Belediyesi Eş Başkanı Celalettin Bartu, sabah erken saatlerde yapılan operasyona anlam veremediklerini belirterek, operasyona karşı alanda bulunan partililerin direniş gösterdiğini ifade etti.

catak333.jpg

Operasyonda ekiplerin gerçek mermi kullandığını iddia eden Bartu, çadırı kurmalarındaki amaçlarının devam eden sürece destek vermek olduğunu belirterek, "Barış sürecini sürdürmek ve burada yapılacak baraj, kalekol yapımına karşı durmak için buradayız. Ben yarbay ile görüştüm. Bana dün basında yansıyan haberler olduğunu, yolun kapatıldığını, kimsenin gidip gelemediğini ve müdahalenin bu nedenle yapıldığını söyledi fakat kendileri geldiler ve böyle bir şeyin olmadığını gördüler. Yol onlar geldiği sırada arkadaşlar tarafından barikatla kapatıldı. O da doğal bir şeydir. Bizim amacımız insanlara zarar vermemek, insanların güvenliğini sağlamaktır. Biz bu tür olayları kınıyoruz. Bir daha olamamasını diliyoruz ama olursa çok daha kötü sonuçlar vereceğini düşünüyoruz. Sonuna kadar eylemimizi sürdüreceğiz" diye konuştu.

Açıklama sonrası gazetecilere operasyon anının görüntüleri dağıtılırken, Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Bekir Kaya, yardımcıları, BDP il yönetimi ve partililer de çadır alanına geldi.

catak444.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum