Çapraz'ın durumu kötüye gidiyor

Çapraz'ın durumu kötüye gidiyor

Yüksekova'da polis kurşunuyla yaralanan ve bir dizi ameliyat geçirdikten sonra tutuklanan Hakkari İl Genel Meclisi Başkanvekili Sibel Çapraz'ın durumu kötüye gidiyor.

Yüksekova'da 27 Kasım 2015 tarihinde Kobra tipi zırhlı araçtan açılan ateşle vurulduktan sonra hastaneye kaldırılan ve bir dizi ameliyat geçirdikten sonra 2 Mart tarihinde yaralı halde tutuklanan Hakkari İl Genel Meclisi Başkanvekili Sibel Çapraz, hala tutulduğu Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'nde tedavi olmayı bekliyor.

Cezaevi şartları sağlığını olumsuz etkiliyor

Şimdiye kadar sadece doku nakli yapılan Çapraz'ın olması gereken 3 ameliyat daha var. Cezaevinde tekerlekli sandalyede yaşamını sürdüren Çapraz, sadece sol elini kullanabiliyor. Bağırsağına torba takılı olan Çapraz'ın ihtiyaçlarını ise arkadaşları tarafından karşılanıyor. Cezaevinde yeterince protein almayan Çapraz'ın durumu kötüye giderken, Çapraz'ın ablası Kendi Çapraz kardeşinin bir an önce serbest bırakılmasını istedi. "Bugün Cizre, Silopi, Sur'da bir sürü Sibel var" diyen Çapraz, "Sibel Çapraz hasta tutsak değil, yaralıdır" dedi.

Çapraz, herkesi yarın saat 12.00'da Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi önünde Çapraz için yapılacak basın açıklamasına davet etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.