Çantasından HDP’nin Newroz bildirisi çıkan akademisyene gözaltı

Çantasından HDP’nin Newroz bildirisi çıkan akademisyene gözaltı

Akademisyenlere destek için Çağlayan’da bulunan Chris Stephenson, çantasında HDP İstanbul İl Örgütü’ne ait Newroz bildirilerinin bulunması gerekçesiyle gözaltına alındı.

Akademisyenlere destek için Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne giden Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Chris Stephenson, çantasındaki HDP İstanbul İl Örgütü’ne ait Newroz bildirileri gerekçe gösterilerek gözaltına alındı.

Barış İçin Akademisyenler’in “Bu suça ortak olmayacağız” bildirisine imza attıktan sonra dün gözaltına alınan akademisyenlerden Yrd. Doç. Dr. Muzaffer Kaya, Yrd. Doç. Dr. Esra Mungan ile Doç. Dr. Kıvanç Ersoy, savcılık sorgulaması için Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ne getirildi.

Akademisyenlere destek için gelen Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Chris Stephenson da gözaltına alındı.

Adliye binasına girdiği sırada çanta aramasından geçen Stephenson’un çantasında HDP İstanbul İl Örgütü’ne ait Newroz bildirilerinin bulunması gerekçe gösterilerek gözaltına alındığı belirtildi.

Gözaltında tutulan Stephenson, adliye binasında tutuluyor.(imc)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.