Cansız, Doğan ve Şaylemez Hakkari'de anıldı

Cansız, Doğan ve Şaylemez Hakkari'de anıldı

Hakkari'de KJA aktivistleri öncülüğünde Paris'te katledilen 3 kadın siyasetçi için anma etkinliği düzenledi.

YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ - Hakkari'de KJA aktivistleri öncülüğünde, Paris'te 9 Ocak 2013 tarihinde katledilen PKK'nin kurucularından Sakine Cansız (Sara), KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan (Rojbîn) ve Avrupa Kürt Gençlik Hareketi üyesi Leyla Şaylemez (Ronahî) için anma etkinliği düzenlendi. Feqiyê Teyran Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen anmaya, HDP, DBP il yöneticileri, Barış anneleri ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Saygı duruşuyla başlayan anmada konuşan KJA Aktivisti Hanım Aydın, Şırnak'ın Silopi İlçesinde katledilen 3 Kürt kadını anarak, "Silopi'de katledilen 3 kadın yoldaşımızın ölümü tesadüfi değildir. Sakine, Fidan ve Leyla arkadaşımızın ölümü de tesadüfi değildi. Kürt özgürlük mücadelesi ve Kürt kadınından korkuyorlar" dedi. Yapılan konuşmanın ardından Paris'te katledilen 3 kadın siyasetçinin yaşamlarının anlatıldığı sinevizyon gösterimi yapıldı.

Anma, Sinevizyon gösteriminin ardından kültür merkezi çalışanlarının söylediği müzik dinletisi ile sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.