Can Kaybı 284'e Yükseldi

Can Kaybı 284'e Yükseldi

Soma'da madende çıkan yangında en az 284 kişi öldü. Karbonmonoksit gazının tahliye edilmesinin ardından çalışmalar yeniden başladı. Cumhurbaşkanı Gül alana ulaştı.

Manisa'nın Soma ilçesinde Soma Kömür İşletmeleri A.Ş'nin Eynez Karanlıkdere Linyit kömür ocağında çıkan yangının ardından 53 saat geçti.

Saat 00.45 Enerji Bakanı Yıldız, ölü sayısının 284'e yükseldiğini açıkladı. Yıldız, son 3 yılda 114 maden ocağının kapatıldığını söyledi. Hem adli hem de idari denetimin ve soruşturmanın olayın ardından başlatıldığını ve sürdüğünü belirten Yıldız, "Hem bir kamu davası hem de özel hukuk çerçevesinde başlatılmış durumda. İdari olarak da soruşturma başlatıldı. Bizim ön plana aldığımız konu işçi kardeşlerimizin biran önce çıkarılmasıdır. Özel sektörün kanaati nedir basın açıklaması nedir bilemiyoruz ama biz bildiğimiz doğrularla beraber yolumuza devam edeceğiz. Farklı bir gelişme olursa açıklama yaparız. Olmazsa sabah 07. civarında açıklama yaparız" dedi.

Saat 20.10 Enerji Bakanı Yıldız, ölü sayısının 283'ye yükseldiğini açıkladı.

Saat 15:30 Soma'ya gelen Cumhurbaşkanı Gül maden, hastanede yararlıları ziyaret etti.Gül'e bazı vatandaşlar tepki gösterdi. Bazıları ise "Bize yardım edin" diye seslendi.

Gül, şöyle konuştu:

"Bu acıların yaşanmaması gerekir. Bu acıları gelişmiş ülkeler minimize ettilerse, yaşamıyorlarsa artık, biz de kurallarımızı tekrar gözden geçirmeli, yapılması gereken tedbirleri tekrar almalıyız. Bu doğrultuda Devlet Denetleme Kurulu (DDK) olarak tavsiyelerimiz var. Eminim ki bunlar da ışık tutacaktır, bu düzenlemelere."

Saat 13.47 Arama-kurtarma çalışmaları yeniden başladı. Çalışmalar karbonmonoksit gazının tahliye edildiği taraftan yapılıyor.

Saat 13.30 Cumhurbaşkanı Gül, alana ulaştı.

Saat 12.05 Cumhurbaşkanı Gül ve TBMM Başkanı Çiçek, uçakla Ankara'dan Manisa'nın Akhisar ilçesine indi ardından makam araçlarıyla Soma'daki madenden yaralı kurtarılanların tedavi gördüğü Akhisar Devlet Hastanesine geldi.

Saat 11.20 Milliyet’te yer alan habere göre elektriklerin kesilmesi ile birlikte yerin altından çıkan su da tahliye edilemediği için madenin içini su basıyor.

Saat 11.00 Maden ocağında tekrar yangın çıktı. Kurtarma ekipleri çalışmalarına devam edemiyor. Karbonmonoksit gazının boşaltılması çalışmalarına da ara verildi.

Saat 08:30 Enerji Bakan Yıldız, ölen işçi sayısının 282 olduğunu açıkladı. Son 12 saatte sağ çıkarılan işçi olmadığını da belirtti.

"Şu ana kadar yaptığımız çalışmalarla 282 kişinin cesedini çıkardık. Gece boyunca iki farklı galeriye girme çalışması devam etti. Buralarda da kısa sürede sonuç alıp, çalışmalarımızı tamamlamayı umut ediyoruz. Cenazelerden 217'sini ailelerine teslim ettik.  Bugün tamamının cenazesinin ailelerine teslim edilmelerini sağlayacağız." 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.