Can Dündar’a silahlı saldırı

Can Dündar’a silahlı saldırı

MİT TIR’ları haberleri nedeniyle ‘casusluk‘tan yargılanan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’a İstanbul’daki Çağlayan Adliyesi’nin önünde silahlı saldırı düzenlendi.

Saldırıda Can Dündar yara almadı ancak kurşunlar, saldırı anında Dündar'ın yanında olan NTV Muhabiri Yağız Şenkal'ın bacağını sıyırdı.

Can Dündar, silahlı saldırının ardından yaptığı açıklamada, "Kim olduğunu bilmiyoruz sadece kimlerin hedef gösterdiğini biliyoruz. Kimlerin bizi hedef haline getirdiğini biliyoruz" dedi.

Saldır sonrası konuşan Can Dündar’ın açıklaması şöyle:

"İyiyim bende bir şey yok. Mahkeme ara vermişti. Çıktığımızda böyle bir saldırı gerçekleşti. Nedir bilmiyorum. Sadece silahını bana yönelttiğini gördüm. Kim olduğunu bilmiyoruz sadece kimlerin hedef gösterdiğini biliyoruz. Kimlerin bizi hedef haline getirdiğini biliyoruz" dedi.

Saldırıda hafif yaralanan Yağız Şenkal, ''Can Dündar'la beraber yürüyordum ben. Bir kişi geldi yere doğru ateş etti bacaklarına doğru. İki üç el ateş etti seken kurşunlardan biri benim bacağıma geldi. Herhangi bir sıkıntı yok Can Dündar'ın durumu iyi. Kurşun benim bacağımı sıyırdı. Gayet iyiyim bir sıkıntı yok.' diye konuştu.

Saldırıda bulunan kişi yakalandı. Saldırganın 1976 Sivas doğumlu Murat Şahin olduğu tespit edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.