Can Dündar yayın yönetmenliği görevini bıraktı

Can Dündar yayın yönetmenliği görevini bıraktı

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, görevi bıraktı.

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar görevinden istifa etti. Dündar kararını Cumhuriyet okurlarına "Veda vakti" başlıklı yazısıyla duyurdu. Genel yayın yönetmenliği görevinden istifa eden Dündar, gazetede köşe yazmayı sürdüreceğini açıkladı.

Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay ise Twitter'dan, "Can Dündar, Genel Yayın Yönetmenliği bayrağını devrediyor. Her şey için teşekkürler Can kardeşimiz" paylaşımında bulundu. 

Dündar "Veda Vakti" başlıklı yazısında şu ifadelere yer verdi : "Buradaki deneyimi hayatım boyunca unutmayacağım. Cumhuriyet'te bir köşe yazarı olarak varlığımı sürdüreceğim. Nice darbeler, baskı dönemleri gibi, bunun da geçip gittiğini, ama Cumhuriyet'in ve gazeteciliğin bitmediğini, bitirilemediğini hep beraber göreceğiz" 

Temmuz ayında izne ayrılarak yurt dışına çıkan Dündar, Ağustos başından itibaren Alman Die Zeit gazetesinde de yazmaya başlamıştı. Dündar'ın geçici olarak görevi bırakmasının ardından gazetenin yönetimini Aydın Engin üstlenmişti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.