Can Dündar ve Esra Mungan Sakharov Ödülü’ne aday

Can Dündar ve Esra Mungan Sakharov Ödülü’ne aday

Avrupa Parlamentosu’nun Sakharov Düşünce Özgürlüğü Ödülü’ne bu yıl Türkiye’den Can Dündar ve Esra Mungan da aday gösterildi.

Avrupa Parlamentosu’nun Sakharov Düşünce Özgürlüğü Ödülü’ne bu yıl Türkiye’den gazeteci Can Dündar ve “Bu suça ortak olmayacağız” bildirisini imzalayan akademisyen Yrd. Doç. Dr. Esra Mungan da aday gösterildi.

Avrupa Parlamento’sunun Avrupa Yeşiller Partileri ortak grup eş başkanı Rebecca Harms, Dündar ve Mungan’ın adaylığını Twitter hesabı üzerinden paylaştı.

1-20160708115822.jpg

Yeşiller Partisi’nin Avrupa Parlamentosu Sözcüsü Sven Giegold de, Can Dündar ve Esra Mungan’ın adaylığını, ‘Bu isimler Türkiye’deki müttefiklerimiz! Can Dündar ve Esra Mungan’ı Sakharov Ödülü için aday gösterdik’ tweeti ile duyurdu.

Can Dündar da Twitter hesabından Esra Mungan’la birlikte aday gösterildiklerini yazdı.

2-838.jpg

1975 Nobel Barış Ödülü sahibi Andrey Sakharov’un adını taşıyan ödül 1988’den bu yana insan haklarını savunan kişilere veriliyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.