Can Dündar ile Erdem Gül'ün duruşması yarın başlıyor

Can Dündar ile Erdem Gül'ün duruşması yarın başlıyor

Anayasa Mahkemesi'nin hak ihlali kararıyla tahliye edilen gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'ün yargılanmasına yarın başlanıyor.

MİT TIR'larının durdurulmasına ilişkin görüntü ve haber yayınladıkları gerekçesiyle haklarında dava açılan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilci Erdem Gül hakkındaki ilk duruşma yarın görülecek.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak olan Dündar ve Gül için bir kez ağırlaştırılmış müebbet, bir kez müebbet ve 30 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. İki gazeteci paralel yapıya hizmet etmekle suçlanıyor. Davaya çıkacak olan duruşma savcısı ise değiştirdi. Başsavcılık, Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nda soruşturma savcısı olarak çalışan savcı Evliya Çalışkan'ı 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne duruşma savcısı olarak atadı.

Davada, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MİT müsteşarlığı "müşteki" sıfatıyla yer alıyor.

26 Kasım'da tutuklanan Can Dündar ve Erdem Gül'ün bireysel başvurusu üzerine Anayasa Mahkemesi "hak ihlali" kararı vermişti. İki gazeteci 26 Şubat'ta 92 gündür tutuklu bulundukları Silivri Cezaevi'nden tahliye edilmişlerdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.