Can Atalay'a özgürlük yürüyüşü sürüyor

Can Atalay'a özgürlük yürüyüşü sürüyor

TİP’in tutuklu milletvekili Can Atalay'ın tahliye edilmesi talebiyle başlattığı "Özgürlük Yürüyüşü" 8'nci gününde sürüyor.

Türkiye İşçi Partisi’nin (TİP), Hatay'ın tutuklu milletvekili Can Atalay'ın tahliye edilmesi talebiyle 1 Ekim'de başlattığı "Özgürlük Yürüyüşü" 8'inci gününde sürüyor. Hatay’dan Ankara’ya başlatılan yürüyüş, bugün Adana'nın Ceyhan ilçesi merkezinden başladı. Sosyalist Meclisleri Federasyonu (SMF) Dönem Sözcüsü Barış Kayaoğlu ve Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu da yürüyüşe katıldı. 

İNCİRLİK ÜSSÜ 

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, ABD askerlerinin bulunduğu İncirlik Üssü'ne dair değerlendirmelerde bulundu. Baş, "Bu yürüyüşü ülkemizin bağımsızlığı için yaptığımız bir mücadelenin bir etabı olarak görüyoruz. İncirlik Amerikan üssü bu ülkeye vurulmuş bir prangadır" dedi. Baş, "Ne zaman bir ülkeye yabancı askerler gitse orada kan akıyor, orada gözyaşı akıyor, orada savaş şiddetleniyor ve büyüyor. Bakın, Irak gözlerimizin önünde, Suriye gözlerimizin önünde, Filistin gözlerimizin önünde" diye kaydetti. 

Emperyal güçlerin çıkarları nedeniyle çıkan savaşlarda halkların bedel ödediğine dikkati çeken Baş, "Bu toprakların kadim halkları olan Türkler, Kürtler, Araplar, Acemler, Yahudiler... biz kendi sorunlarımızı kendimiz çözebilir ve hep beraber kardeşçe yaşayabiliriz. Hepimiz için özgürlüğü, ülkemiz için özgürlüğü, bölgemiz için özgürlüğü kazanacağımızdan şüphemiz yok. Mutlaka kazanacağız diyorum" ifadelerini kullandı.

'MÜCADELEYİ SÜRDÜRECEĞİZ'

Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu ise, yürüyüşün değerli olduğunu belirtti. Maçoğlu, "Denizlerin, Mahirlerin, İbrahimlerin söylediği gibi tam bağımsız Türkiye için o söz hala geçerliliğini koruyor. Bizler de bu ülkedeki bütün halkların, Kürtlerin, Türklerin, Lazların, Çerkezlerin, herkesin birlikte yaşadığı bir bağımsız ve özgür bir ülke yaratana kadar mücadele edeceğiz. Dostlarımıza buradan destek vereceğiz ve önümüzdeki süreçle birlikte ve bir arada bu mücadeleyi sürdüreceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından yürüyüş başladı. Yürüyüşün bugünkü ayağı Adana İncirlik'te tamamlanacak.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum