Cameron babasının Panama'daki şirketinde hissesi olduğunu kabul etti

Cameron babasının Panama'daki şirketinde hissesi olduğunu kabul etti

İngiltere Başbakanı David Cameron, 2010 yılında ölen babasının vergi cenneti Panama'da Mossack Fonseca'nın müşterileri arasında olan offshore şirketinde, kendisinin ve eşi Samantha'nın hissesi olduğunu kabul etti.

Cameron bu hisseleri de başbakan olmadan kısa bir süre önce 2010 yılında yaklaşık 30.000 sterline sattıklarını söyledi.

Başbakan katıldığı ITV televizyon kanalında, babası Ian Cameron'un kurduğu Panama merkezli Blairmore şirketinin Mossack Fonseca'yla bağlantısına ilişkin soruları yanıtladı.

Cameron, 'saklayacak bir şeyi olmadığını' ve hisselerin satışından elde ettiği kâr için 'İngiltere'ye verdilerini ödediğini' söyledi.

Başbakan Cameron, "babamla ve kurduğu işle ilgili yaptıklarından gurur duyuyorum... Babama çamur atılmasına katlanamıyorum" dedi ve babasıyla, işiyle ilgili eleştirileri okuduğu "zorlu günler geçirdiğini" ifade etti.

Cameron, eleştirilerin çoğunun da Blairmore şirketinin 'vergi kaçırdığına dair çok temel yanlış kanılardan kaynaklandığını' söyledi.

Muhalif İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn, Başbakan Cameron'a vergi beyannamesini açıklaması çağrısında bulunmuştu.

BBC'nin elge ettiği bilgilere göre Cameron'un gelecek hafta içinde vergi beyannamelerini açıklaması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.