Çaldıran’da zorlu kış, hayatı olumsuz etkiliyor

Çaldıran’da zorlu kış, hayatı olumsuz etkiliyor

Çaldıran'da hava sıcaklığının eksi 30 dereceye düşmesi, hayatı olumsuz yönde etkiliyor.

Van'ın Çaldıran ilçesinde hayat durma noktasına geldi. Hayatın buz kestiği Çaldıran ilçesinde ağaçlar donarak kartpostallık görüntülere bürünürken, kuru soğuğa alışan Çaldıranlılar ise, havanın sert olmasına aldırmadan hayatlarına devam ediyor.

Vatandaşlar, hafta sonunda direksiyon kursuna giren kursiyerlere semaver çayı, poğaça ve simit satışlarını yaparak geçimlerini sağlıyorlar. Gündüz bile eksi 25 dereceye kadar düşen hava sıcaklığında geçimlerini semaver yakarak sağlayan vatandaşlar, bu havaya alıştıklarını, burada semaver yakarak diğer ilçelerden gelen ve bu havaya alışmayan kursiyerlere sıcak çay ve yanında bazı ikramlarla onlara hizmet edip birkaç kuruş kazanmaya çalıştıklarını söylediler.

Kaz Gölünde ise bazı vatandaşlar da serpme ağla balık tutarak evlerine taze balık götürürken, fazla balık tuttukları zaman ise kalan balıkları satarak aile bütçelerine katkıda bulunuyorlar. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.