Caferi: 3 ülke Suriye konusunda kamuoyunu yanıltıyor

Caferi: 3 ülke Suriye konusunda kamuoyunu yanıltıyor

Suriye’nin BM Daimi Temsilcisi Beşar Caferi, Suriye krizine çözüm bulmak için uğraştıklarını göstermeye çalışan ABD, Fransa ve İngiltere’nin kamuoyunu yanılttığını söyledi.

BM Güvenlik Konseyi (BMGK) toplantısında konuşan Caferi, “ABD, Fransa ve İngiltere, ülkemdeki krizi çözmeye çalıştıkları konusunda kamuoyunu yanıltmak için 6 yıldır toplantı üzerine toplantı çağrısı yapıyor, Konsey’de karar tasarılarına ve basın açıklamalarına sponsor oluyor” dedi.

Bu ülkelerin, Suriye’de ‘ılımlı’ muhalefet ve ordu arasında çatışmalar konusunda yalan haberler ortaya attığını belirten Caferi, “Bu üç ülke, politikaları yüzünden yüz binlerce masum Suriyelinin yaşamının tehlikede olduğunu gerçeğini görmezden geliyor” diye konuştu. ABD önderliğindeki koalisyonun gerçek stratejisinin ortaya çıkarılması çağrısında bulunan Caferi, Deyr ez Zor’daki Suriye ordusu mevzilerine düzenlenen hava saldırılarına dikkat çekerek, “Aynı hataların neden sistematik olarak tekrarlandığı anlaşılmalı. Bunun kasıtlı olduğu açık” dedi. (Sputnik)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.