Büyükşehir taraftarlarının stada alınmamasına Bakan müdahalesi

Büyükşehir taraftarlarının stada alınmamasına Bakan müdahalesi

Alanya İlçe Güvenlik Kurulu, Alanyaspor-Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor maçına Diyarbakırlı taraftarların alınmamasını kararlaştırdı. Ancak tepki çeken karar, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın devreye girmesiyle kaldırıldı.

Alanya İlçe Güvenlik Kurulu, Alanyaspor - Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor Play-off çeyrek final rövanş maçında Diyarbakırlı taraftarların stada alınmaması yönünde karar aldı. Kararın gerekçesinde Alanya’nın turizm bölgesi olduğu ve yaşanacak olumsuzlukların bu imaja zarar vereceği vurgulandı. Karar büyük tepki çekerken, Diyarbakır’daki spor taban birlikleri kararı, art niyetli ve ayrımcılık olarak değerlendirerek sert dille kınadı.

BAKAN DEVREYE GİRDİ, YANLIŞTAN DÖNÜLDÜ

Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor Başkanı Metin Kılavuz ise Türkiye liglerinin en centilmen takımı olduklarını belirterek, verilen bu kararın art niyetli ve skandal olduğunu söyledi. Kılavuz, “Bu karar gelen takımlara ve seyircilere karşı her türlü misafirperverliği gösteren kulübümüzün bu hayati maçta bu tür skandal bir karara maruz kalması niyetin kötü olduğunun göstergesidir. Yaşadığımız bu önemli süreçte bu tür kararlar ne spora nede barışa hiçbir şekilde hizmet etmemektedir” dedi.

Bu karar İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın devreye girmesiyle kaldırıldı. Bakan Ala’nın, kararı veren Alanya İlçe Güvenlik Kurulu’na tepki gösterdiği ve daha sonra büyük tepki çeken kararın kaldırıldığı vurgulandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.