Büyükelçi basın özgürlüğünü savundu

Büyükelçi basın özgürlüğünü savundu

Almanya Dışişleri Bakanlığı: Türkiye Dışişleri'ne çağrılan Ankara büyükelçisi Martin Erdmann, Türk hükümetine basın özgürlüğünün korunması gerektiğini söyledi.

Almanya Dışişleri Bakanlığı, extra 3 programındaki hiciv videosu üzerine Dışişleri Bakanlığı'na çağrılan Türkiye'deki Alman Büyükelçi Martin Erdmann'ın bugün yapılan görüşmenin devamında basın ve düşünce özgürlüğünün koruması gerektiğini belirttiği açıklandı.

Martin Erdmann, geçen hafta NDR televizyonun extra 3 programında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hicvedildiği haber üzerine Dışişleri Bakanlığı'na çağrılmıştı. Bugün görüşmenin devamı olarak Martin Erdmann'ın, Türkiye Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Murat Esenli ile görüştüğü belirtildi.

Berlin'den yapılan açıklamada, Büyükelçinin Türkiye Dışişleri Bakanlığı'ndaki görüşmede açık bir şekilde, hukuk devleti, yargının bağımsızlığı ve temel özgürlüklerin korunması ve buna bağlı olarak basın ve düşünce özgürlüğünün, birlikte korunması gereken "değerler" olduğunu vurguladığı belirtildi.

Almanya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Martin Erdmann'ın geçen hafta çağrıldığı Türkiye Dışişleri Bakanlığı'ndaki ilk görüşmede de Almanya'da siyasi hicvin basın ve düşünce özgürlüğü kapsamında olduğunu, bu nedenle bu konuda Alman hükümetinin konu üzerine hareket etmesini gerektiren bir ihtiyaç ya da bir imkan bulunmadığını ifade ettiği belirtildi.

Martin Erdmann, geçen cuma günü diğer birçok diplomatla birlikte yargılanan gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'ün ilk duruşmasına katılmıştı. Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, diplomatların duruşmaya katımalarını sert bir dille eleştirmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.