Büyükçekmece ve Maltepe'de farklar yükseldi

Büyükçekmece ve Maltepe'de farklar yükseldi

31 Mart'taki seçimde AK Parti'nin sahte oy ve usulsüzlük iddialarını yoğunlaştırdığı iki ilçe olan Büyükçekmece ve Maltepe'de 23 Haziran'da Ekrem İmamoğlu lehine fark açıldı. Büyükçekmece'de yüzde 53-45, Maltepe'de ise yüzde 64-35 İmamoğlu lehine çıktı.

31 Mart seçimlerinde en çok tartışma konusu olan ilçeler Büyükçekmece ve Maltepe’de, CHP adayı Ekrem İmamoğlu açık farkla önde çıktı. İmamoğlu, Anadolu Ajansı’na göre yüzde 53. 72, Binali Yıldırım ise yüzde 45.37 oy aldı. ANKA Ajansı’na göre ise İmamoğlu 59.53, Yıldırım 39.65 oy aldı. 31 Mart’ta ise fark CHP lehine 52’ye 46 düzeyindeydi. 31 Mart’ta AK Parti, sahte seçmen olduğu iddiasıyla Büyükçekmece’de seçimlerin iptalini istemişti.

İstanbul’da 31 Mart’ın ardından tartışılan ikinci ilçe ise Maltepe’ydi. AK Parti, YSK’ya başvurarak Maltepe’deki sayım sürecinde usulsüzlükler yaşandığını iddia etmişti. Başvuruyu değerlendiren YSK ilçedeki 1089 sandığın tamamının yeniden sayılmasına hükmetti. CHP ve İYİ Parti, sayım sürecinde sandık kurul sayısının kısıtlı tutulması nedeniyle itirazlarda bulunmuş ve Cumhur İttifakı partilerini Ekrem İmamoğlu’na mazbatasını teslim edilmesini geciktirmekle suçlamıştı. 31 Mart’ta Maltepe’de, sandıktan yüzde 57.5 Ekrem İmamoğlu, yüzde 40.3 ise Binali Yıldırım çıkmıştı. 23 Haziran seçiminde ise bu oran yüzde 64 İmamoğlu, yüzde 35 Yıldırım oldu.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.