Büyükada soruşturmasında iki tutuklama daha

Büyükada soruşturmasında iki tutuklama daha

Büyükada'da gözaltına alınıp serbest bırakılan insan hakları savunucularından Nalan Erkem ve İlknur Üstün yeniden gözaltına alınıp tutuklandı.

İstanbul Büyükada’da eğitim toplantısı sırasında gözaltına alınan insan hakları savunucularına yönelik yeni tutuklamalar gerçekleşti. 5 Temmuz’da gözaltına alındıktan iki hafta sonra mahkemeye çıkartılan insan hakları savunucularından adli kontrol şartıyla serbest bırakılan İlknur Üstün, Nalan Erkem, Nejat Taştan ve Şeyhmus Özbekli hakkında yeniden yakalama kararı çıkarılmıştı.

Kararın ardından Nalan Erkem İstanbul’da, İlknur Üstün ise Ankara’da gözaltına alındı.

Gözaltına alınan Nalan Erkem Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından Erkem, tutuklama talebiyle Nöbetçi 9. Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkarıldı. Mahkeme Erkem’in tutuklanmasına karar verdi.

İlknur Üstün de emniyet işlemlerinin ardından Ankara Adliyesi’ne götürülerek SEGBİS sistemi ile ifade verdi. Savcılık sorgusunun ardından tutuklama talebiyle Nöbetçi 9. Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen Üstün, sorgusunun ardından tutuklandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.