Bütün bayraklar indi bu bayrak inmedi!

Bütün bayraklar indi bu bayrak inmedi!

Soma'da meydana gelen maden ocağı faciası ile birlikte tüm Türkiye’de ‘Ulusal Yas’ ilan edilirken, ülke genelinde bayraklarda yarıya indirildi. Ancak Hakkari’deki yarıya inmeyen bu bayrak tepkiye neden oldu.

ZEKİ DARA
YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ- Manisa’nın Soma ilçesinde özel bir şirkete ait maden sahasında meydana gelen ve son bilgilere göre 232 kişiye mezar olan maden ve yüzlerce işçinin de mahsur kalmasına neden olan maden faciasının ardından başbakanlık 3 günlük ‘Ulusal Yas’ ilan etti. İlan edilen yasla birlikte ülke genelinde bayraklar yarıya inerken Hakkari şehir merkezinde bulunan Atatürk heykelinin üstündeki bayrağın yarıya indirilmemesi tepkilere neden oldu.  

Başta Hakkari Belediyesi ve Hakkari Valiliği olmak üzere kentteki bütün kamu kurumları bayraklarını yarına indirirken, şehir merkezinde kente hükmeden bir noktada bulunan bayrağın indirilmemesine tepki gösteren vatandaşlar ‘Bu ne bicim yas’ bütün bayraklar inmişken şehrin ortasındaki bayrak indirilmedi’ şeklinde tepkilerini dile getirdiler. 

1-244.jpg2-151.jpg5-024.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.