Burkina Faso'da saldırının ardından rehine krizi: 63 kişi kurtarıldı

Burkina Faso'da saldırının ardından rehine krizi: 63 kişi kurtarıldı

Burkina Faso'da yabancıların kaldığı bir otele düzenlenen bombalı saldırı sonrası rehine krizi başladı.

Burkina Faso'nun başkenti Ouagadougou'daki Splendid oteli ve otelin lokantasına dün gece düzenlenen, 20 kişinin öldüğü ve Kaide bağlantılı İslami Mağrip örgütünün üstlendiği saldırıda rehine krizi sürüyor.

Fransız özel güçleriyle birlikte hareket eden Burkina Faso askerleri, saldırı başladıktan 2 saat sonra genelde turistlerin kaldığı otelden 33'ü yaralı 63 kişiyi kurtarmayı başardı. Kurtarılanların arasında Kamu Hizmeti Bakanı Clement Sawadago'nun da olduğu açıklandı.

10 KİŞİNİN DAHA CANSIZ BEDENİ BULUNDU

Diğer taraftan 147 odalı otelde kurtarılacak kaç rehine kaldığı netleşmezken ölü sayısının da artmasından endişe ediliyor. Nitekim İçişleri Bakanı Simon Campaore, itfaiyecilerin otelin karşısındaki lokantanın terasında 10 kişinin cansız bedenini bulduğunu aktardı. AFP ajansına konuşan Campaore, "Toplam ölü sayısı henüz belli değil. Askerler hâlâ oteli tarıyor. Otelde kaç saldırgan olduğunu da bilmiyoruz" dedi.

Uluslararası havaalanı yakınlarında bulunan 4 katlı Splendid Otel'inin hemen dışında bomba yüklü 2 aracın infilak ettiği, maskeli 3-4 kişinin otele girdiği ve güvenlik güçleriyle saldırganlar arasında çatışma çıktığı belirtilmişti.

HOLLANDE'DAN KINAMA

​Öte yandan Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, bu 'iğrenç ve korkakça saldırıyı' kınadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.