Buldan ve Önder hakkında soruşturma

Buldan ve Önder hakkında soruşturma

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Afrin harekatına ilişkin açıklamaları nedeniyle Sırrı Süreyya Önder ve Pervin Buldan hakkında soruşturma açıldı.

HDP’nin dün yapılan 3. Büyük Olağan Kongresi’ndeki konuşmaları nedeniyle Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve milletvekili Sırrı Süreyya Önder hakkında soruşturma başlatıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ‘Zeytin Dalı’ harekatı ve Abdullah Öcalan hakkındaki ifadeleri nedeniyle Buldan ve Önder hakkında soruşturma açtı.

Konuya ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, şöyle denildi: “Uluslararası hukuk çerçevesinde ve meşru bir şekilde icra edilen Zeytin Dalı harekatının sivil Kürt halkına yönelik gösterilmeye çalışılması ile terör örgütü liderini övücü ve örgüt propagandası niteliğindeki açıklamaları nedeniyle terör örgütü propagandası yapmak, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek, suçu ve suçluyu övmek suçlarından dolayı milletvekilleri Pervin Buldan ve Sırrı Süreyya Önder hakkında başsavcılığımızca soruşturma başlatılmıştır.”

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.