Buldan ve Önder Başkanlık Divanı'na katılmayacak

Buldan ve Önder Başkanlık Divanı'na katılmayacak

HDP'li Pervin Buldan ve Sırrı Süreyya Önder, tutuklu HDP'li vekillere dair yaptıkları uyarıların Meclis tarafından dikkate alınmadığını belirtti.

Meclis Başkanvekili Pervin Buldan ve Meclis İdare Amiri Sırrı Süreyya Önder, yarın yapılacak Meclis Başkanlık Divanı toplantısına katılmayacaklarını bildirdi.

Buldan ve Önder’in Meclis Başkanlığına gönderdiği dilekçede, cezaevinde bulunan HDP Eş Genel Başkanları ve milletvekillerinin dokunulmazlıklarının devam ettiği, yasama faaliyetlerine katılmalarının önünde bir engel olmadığı ve bu durumun görüşülmesi için Meclis Başkanlık Divanı’na çağrıda bulunulduğu hatırlatıldı.

Çağrılarının dikkate alınmadığını ve bu konuda kendilerine herhangi bir açıklama yapılmadığını ifade eden Buldan ve Önder, bu tutumun kabul edilemeyeceğini belirterek 25 Ocak 2017 Çarşamba günü yapılacak Başkanlık Divanı toplantısına katılmayacaklarını bildirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.