Buldan, Karay ve Yıldırım anıldı

Buldan, Karay ve Yıldırım anıldı

1994 yılında gözaltına alındıktan bir süre sonra Sakarya ve Bolu'da ölü olarak bulunan Kürt işveren Savaş Buldan, Hacı Karay ve Adnan Yıldırım, mezarları başında anıldı.

İSTANBUL - Törene Savaş Buldan’ın eşi Pervin Buldan, BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP Eş Başkanı Sebahat Tuncel, Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve Hacı Karay ile Adnan Yıldırım’ın yakınları ile partililer katıldı.

SUÇLARINI İTİRAF ETMELERİNE RAĞMEN CEZALANDIRILMADILAR

Törende Savaş Buldan ve arkadaşları için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulduktan sonra Kur’an-ı Kerim okundu ve dualar edildi. 20 yıl önce bugün kocasıyla birlikte 2 kişinin daha hayatını kaybettiğini hatırlatan BDP Başkanvekili Pervin Buldan, “Yitirdiğimiz canların failleri bulunsun, cezalandırılsın istedik. Ama bu insanlar suçlarını itiraf etmelerine rağmen ne yazık ki cezalandırılmadılar. Bu yüzden tek dileğimiz TBMM’nde Hakikatleri Araştırma ve Hukuk Komisyonu’nun mutlaka korunması” dedi.

buldan3-001.jpg

Ölenlere Allah'tan rahmet yakınlarına da başsağlığı dileyen BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, “Türkiye’de bazı şeyler sorgulanabiliyorsa, Türkiye’de artık halk kendi ayakları üzerinde zalimlere ve zulümlere karşı direniş gösterebiliyorsa işte bu ailelerimizin yol göstermesindendir. 90’lı yıllarda 'ben Kürdüm, ben insanım, aleviyim' demeye cesaret edemediği günlerdi" diye konuştu.

buldan4-001.jpg

Konuşmasında Başbakan Erdoğan'ın Berkin Elvan ile ilgili sözlerini de hatırlatan Demirtaş, "Sayın Başbakan diyor ya 'Ne anması her yıl anma mı olur. Ölmüştür geçmiştir'. Hayır sayın Başbakan. Allah geçinden versin bir gün sen ölürsen öyle diyeceğiz. 'Ölmüştür, geçmiştir' diyeceğiz. Ama bu halkın mücadele eden değerlerine asla ölmüştür geçmiştir dedirtmeyeceğiz" ifadelerini kullandı. 
Anma töreninin ardından Savaş Buldan, Hacı Karay ve Adnan Yıldırım yakınları mezarlıktan ayrıldı.

buldan5-001.jpgbuldan6-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum