Bulanık'tan Gezi direnişçilerine destek

Bulanık'tan Gezi direnişçilerine destek

Gezi Parkı direnişine destek veren BDP Bulanık İlçe Örgütü üyeleri, "Bu küçümsenen, alay edilen 3-4 ağaç Türkiye için hayat ağacı olmuştur.

MUŞ - BDP Bulanık İlçe Örgütü üyeleri, günlerdir devam eden Gezi Parkı direnişine destek olmak amacıyla basın açıklaması yapıtı. BDP Bulanık İlçe binası önüden yapılan açıklamaya; BDP Bulanık İlçe Eş Başkanı Nusret Filiz, Bulanık Belediye Başkanı Ziya Akkaya, belde belediye başkanları, il genel ve belediye meclis üyelerinin yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı.

Açıklamaya katılanlar adına konuşan BDP Bulanık İlçe Eş Başkanı Filiz, "Taksim Gezi Parkı için yapılan eylemde mesele 3-4 ağaç değil. Ama sebep 3-4 ağaçtır. Bu küçümsenen, alay edilen 3-4 ağaç Türkiye için hayat ağacı olmuştur. Yaşamımızı atmosferimizi hoyratça, zalimce, faşistçe kirleten zihniyete karşı 3-4 ağaç devreye girmiş ve topluma hayat vermiştir. Besbelli toplum artık bu 40 yılın muhasebesini yapıyor, 12 Mart, 12 Eylül faşizmi ile AKP yalancılığına artık yeter diyor. Yaşanan öfke patlaması toplumun ne kadar tepki ile dolu olduğunun işaretidir. Bu sınavdan başarıyla çıkmak 1970'te yarım kalanı başarıp demokratik Türkiye'yi yaratmak için her kes üzerine düşeni mutlaka yapmalı. Dün '3 terörist' ve bugün de '3-5 çabulcu' diyen zihniyete biz de diyoruz ki; 'bütün çapulcular birleşim' şiarıyla Gezi Parkı direnişini selamlıyoruz" diye konuştu. 


Açıklamanın ardından kitle Şen Yayla'da yapılacak olan şenliğe katılmak için Muş'a doğru yola çıktı. DİHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.