Bulanık'ta 4 kişi tutuklandı

Bulanık'ta 4 kişi tutuklandı

Bulanık'ta 3 gün önce ev baskınlarında gözaltına alınan 14 kişiden DBP İlçe Eşbaşkanı Faruk Çiftçi'nin de aralarında bulunduğu 4 kişi tutuklandı.

Muş'un Bulanık İlçesi'nde 3 gün önce çok sayıda köy ve mahallede asker ve özel harekat polisleri tarafından yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan 14 kişiden 4'ü tutuklandı.

Muş Emniyet Müdürlüğü'ndeki iki günlük gözaltı ardından çıkarıldıkları Bulanık Cumhuriyet Savcılığı'nda Nevzat Ekmekçi serbest bırakılırken, DBP Bulanık İlçe Eşbaşkanı Faruk Çiftçi, DBP İlçe yöneticisi Aydın Çelik, HDP İlçe yöneticisi Mahsun Çoban ile Fırat Selvi, Ercan Kardağ, Nihat Kanşıray, Barış Sevim, Sinan Çoban, Vahap Binici, Cüdayettin Avcı, Ömer Ekmekçi, Melik Çelik ve Alican Aydın isimli yurttaşlar "Örgüte üye olmak" iddiasıyla tutuklanma talebiyle Sulh ve Ceza Hakimliğine sevk edildi.

Mahkemedeki savunmalar ardından 9 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken DBP Bulanık İlçe Eşbaşkanı Faruk Çiftçi, DBP İlçe yöneticisi Aydın Çelik, Melik Çelik ve Ömer Ekmekçi ise "Örgüte üye olmak" iddiasıyla tutuklandı. 

Tutuklananlar Muş E Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.