'Bu metin Kandil'de mi yazıldı?'

'Bu metin Kandil'de mi yazıldı?'

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 'Türkiye’nin bu kadar üniversitesinde görev yapan akademisyenleri böyle bir metinin altına imzaya kim ikna etti, bu metni kim yazdı? Nerden geldi bu metin Kandil'den mi yazıldı?' dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörlüğü’nü ziyareti öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

89 üniversiteden 1128 akademisyenin imzaladığı “Bu suça ortak olmayacağız” bildirisiyle ilgili açıklamalarda bulunan Bozdağ, bildirinin PKK tarafından hazırlandığını öne sürdü.

Bozdağ’ın açıklamaları şöyle:

“Bu bildiri PKK terör örgütü tarafından hazırlanmış ve ona müzahir çevreler tarafından da imzası organize edilmiş bir bildiri gibi duruyor. Çünkü bu bildiride dile getirilen görüşlere baktığınız zaman bu görüşlerin tamamı PKK terör örgütünün görüşleridir. PKK’ya müzahir çevrelerin görüşleridir.

“Onun için bu akademisyenler ya bildiriyi okumadan imzaladılar. Eğer okumadan imzaladılarsa felaket bir şeydir. Okumadan bir şeyin altına nasıl imza atıyorlar? Okuyarak imzaladılarsa, o da daha büyük bir felakettir.

“Böyle bir bildirinin altına asıl bilimsel özerklikten bağımsızlıktan, objektiflikten, haktan, adaletten bahseden insanlar böyle bir bildiriden taraflı bir bildiriden sadece devleti suçlayan ve PKK terör örgütünü aklayan bir bildirinin altına nasıl imza atarlar.

“Belli ki kulaklarını gerçeğe kapatmışlardır, gözlerini gerçeğe kapatmışlardır. Akılları, gerçeği idrak edemez durumdadır. Bir insanın kulakları gerçeğe kapalı olursa , gözleri gerçeği görmez ise, aklı ile de gerçeği idrak etmezse, o zaman hangi üniversitede akademisyen olursa olursun onun hiç kimseye faydası olmaz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.