Bu hafta 12 film vizyonda

Bu hafta 12 film vizyonda

12 yeni filmin vizyona girdiği bu haftada sinemaseverlerin merakla beklediği yerli yapımlardan Kor, Saklı ve Yolculuk filmleri izleyici ile buluşuyor.

Bu hafta yerli komediden drama 12 yeni film vizyon giriyor. Haftanın öne çıkan filmleri ise Zeki Demirkubuz’un yönettiği Kor, Mustafa Kenan Aybastı’nın imzasını taşıyan Yolculuk ve Selim Evci’nin yönettiği Saklı filmi olacak. 

KOR

Zeki Demirkubuz’un Bulantı’ndan kısa bir süre sonra vizyona giren yeni filmi Kor, 35. İstanbul Film Festivali’nde Uluslararası Yarışma bölümünde yer aldı. Kor’da karakterlerin dile dökemediklerini gerilim öğesine dönüştüren Demirkubuz, kendisiyle yüzleşmeyi başaramayan karakterleri üzerinden kendisiyle yüzleşemeyen arızalı bir toplumun portresini çıkarıyor. Filmin konunu ise şöyle: Cemal iş için gittiği Romanya’da tutuklanınca, karısı Emine ve hasta çocuğu bir başına kalmıştır. Emine’nin çaresizliğini fark eden Cemal’in eski patronu Ziya, çocuğun ameliyat masraflarını üstlenmek ister. Cemal aylar sonra İstanbul’a dönünce karısının Ziya ile bir ilişkisi olduğundan şüphelenmeye başlayacaktır.

YOLCULUK

Devrimden Sonra’nın (2011) yönetmenlerinden Mustafa Kenan Aybastı’nın imzasını taşıyan Yolculuk, genç bir karakterin iç sorgulamaları üzerinden günümüz Ortadoğu siyaseti üzerine söz üretmeye çalışan bir dram. Muhafazakâr bir ailede büyüyen Mehmet, bir yanda baskıcı babasına karşı mücadele etmekte, diğer yanda ilişkide olduğu şeriatçı gruplar üzerinden Suriye’deki iç savaşı takip etmektedir. Yaşadıkları, Mehmet’i bir kimlik bunalımına itecektir.

SAKLI

İki Çizgi (2008) ve Rüzgârlar’ı (2012) takip eden üçüncü uzun metrajı Saklı’da Selim Evci, toplumsal ikiyüzlülüklerimizi sorgulayan, sakin ritmi ve sade anlatımıyla dikkat çeken bir drama imza atıyor. Ünlü bir müzisyen olan Mahir Bey, kızının arkadaşı Duru’yla gizli bir ilişki yaşamaktadır. Ancak Duru’nun babası Ali Bey son derece tutucu bir adamdır ve ilişkilerinin ortaya çıkmasını ikisi de göze alamamaktadır. 

YOLA GELDİK

Yerli yapımlardan biri de Haydar Işık’ın yönetmenliğini üstlendiği Yola Geldik filmi. 
Bir akaryakıt istasyonunda çalışan Kutay ve Yusuf'un dalaverelerini konu alan filmde, Kutay ve Yusuf istasyonun parasından alınca kovulup istasyona bırakılan emanet aracı da alarak kaçar. Tesadüfen yollarının kesiştiği Osman Nuri ve Selman ile arkadaşlık kurup, yeraltı dünyasının önemli mafya liderlerinden Toto Cemal ve Arnavut Salih'e ait olan malları ellerinde tutarak zengin olma peşine düşen dört arkadaş büyük bir belanın tam ortasında kalırlar.

BABALARIN BABASI

Bir diğer yerli filmi de Başrollerine usta oyuncular Menderes Samancılar ve Ali Sürmeli'nin başlattığı ve yönetmenliğini Raşit Çelikezer’in yaptığı Babaların Babası filmi. 

Filmde, birlikte iş yaptığı diğer mafya babalarının arkasından iş çevirdiğini öğrenen Nejdet, onlara bir ders vermek için harekete geçer. Hazırladığı sürprizin en büyüğü ise uzun yıllardır herkesten sakladığı oğludur. Ancak konservatuar mezunu olan Berk balettir. Hiçbir şeyden haberi olmayan genç adamın en büyük hayali ise baş balet olmaktır. Balerin kız arkadaşı ile birlikte mütevazi bir hayat süren Berk kendini bir anda mafya babalarının hesaplaşması içinde bulur. Üstelik onların en büyüğü ve en korkulanı kendi öz babasıdır.

KRAL İÇİN HOLOGRAM 

Çağdaş Amerikan edebiyatının en önemli isimlerinden Dave Eggers’ın imzasını taşıyan roman,Koş Lola Koş (Lola Rennt, 1998) ile uluslararası şöhrete kavuşan Tom Tykwer’in elinde, zamanın ruhuna dair karanlık tespitlerinin çoğundan arındırılıp, orta yaşlı bir Amerikalının yıkılan rüyalarının ardından hayatını yeniden kurması anlatısına dönüşüyor.

AVCI: KIŞ SAVAŞI

Yabancı yapımlardan öne çıkan ise Chris Hemsworth, Oscar ödüllü Charlize Theron, Jessica Chastain ve Emily Blunt'ı gibi başarılı oyuncuları bir araya getiren epik fantastik aksiyon filmi Avcı: Kış Savaşı filmi. 

Film, kötü kraliçe Ravenna'nın (Theron) yaşadığı kalp kırıklığının ardından krallığı terk eden kız kardeşi Freya üzerinden ilerliyor. Güçten düşmüş kız kardeşini diriltmek için sihirli aynanın peşine düşen Buz Kraliçesi ile Chris Hemsworth ile güçlerini birleştiren bir diğer avcı Jessica Chastain'ın arasında geçen mücadeleyi göreceğimiz filmde, aynayı geri almak için bir avcı birliğini görevlendiren kraliçeye karşı iki iyi kalpli avcı güç birliği yapacak.

Haftanın öne çıkan diğer filmleri ise şöyle: Yönetmen koltuğunda Andrey Galat, Maxim Volkov ikilisinin oturduğu animasyon Kuzular Kurtlara Karşı filmi, Yönetmenliğini Volkan Adıyaman'ın üstlendiği yerli korku yapımı Kabri-i Cin, Yönetmenliğini Sandor Jesse'nin ve Lutz Stützner'in yaptığı animasyon yapım Küçük Kral, yönetmenliğini ve senaryosunu A. Cengiz Mert'in üstlendiği korku-komedi Şeytan Papuçta. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.