BTK: Wikipedia algı oluşturma amaçlı bilgiler paylaşıyor

BTK: Wikipedia algı oluşturma amaçlı bilgiler paylaşıyor

Wikipedia’nın erişim engeliyle ilgili açıklamasına Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’ndan (BTK) yanıt geldi.

Wikipedia’nın bağlı olduğu Wikimedia Vakfı’nın Genel Müdürü Katherine Maher, bugün erişim engeliyle ilgili açıklama yaptı. Maher, “Türkiye’deki otoriteler bu makalelerin son halini incelememiş olabilir. Erişim yasağının hala neden devam ettiğinden emin değiliz” dedi.

Maher’in sözleri üzerine BTK yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, “Yapılan açıklamalarda Wikipedia’nın kamuoyunu yanlış yönlendirme ve algı oluşturma amaçlı bilgiler paylaştığı görülmektedir” denildi.

‘WİKİPEDİA UYARILARA CEVAP VERMEDİ’

Wikipedia’da Türkiye’nin terör örgütlerine destek verdiği yönünde ifadeler olduğu aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Erişim engelleme tedbiri uygulanmadan önce Wikipedia, Türkiye’nin terör örgütlerine destek verdiği şeklindeki iftiralara yer veren makalelerde yer alan içerikleri kaldırması konusunda yasaya ve uluslararası uygulamalara uygun bir şekilde uyar-kaldır yöntemi uygulanarak resmi iletişim kanalları üzerinden uyarılmış, ancak bu konuda bir cevap alınamaması nedeniyle erişim engelleme tedbiri uygulanmak zorunda kalınmıştır.”

‘İÇERİKLER GÜNLÜK OLARAK KONTROL EDİLİYOR’

Maher’in, söz konusu içeriklerin değiştirildiği açıklamasının doğru olmadığı ifade edilen açıklamada, “Wikipedia’ya bildirilen yasadışı içerikler iddia edilenin aksine günlük olarak kontrol edilmekte ve yetkili mercilerle paylaşılmaktadır. Ancak makaleler üzerinde yapılan kontrollerde yasadışı içeriklerin ısrarla yayınlanmaya devam ettiği görülmektedir” denildi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.